r
Nosalty Logó

Sütés nélküli almatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Sütés nélküli almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 516 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Elkészítés

Házi zabbabapiskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, ügyelve, hogy a fehérjébe egy csepp sárgája se kerüljön!
  2. A tojásfehérjét az édesítőszer 2/3-ával (20 gramm) kemény habbá verjük. Ezután a tojások sárgáját a maradék 10 gramm édesítőszerrel fehéredésig keverjük.
  3. A kikevert édesítőszeres tojássárgáját a tojásfehérjéhez adjuk, majd óvatosan összeforgatjuk, hogy a habot ne törjük össze, mert akkor nagyon lapos lesz a babapiskótánk!
  4. A zabpehelylisztet összekeverjük az útifű maghéjjal (javítja a tészta állagát), és ezt is a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A kész piskótatésztát díszítőcső nélküli habzsákba töltjük (ha nincs habzsákod, egy vadi új, tiszta nejlozacskó is megfelel).
  6. Töltsük a tésztát az egyik sarkába, és vágjunk olyan nagy lyukat a végén, amilyen széles babapiskótákat szeretnénk.
  7. A habzsákkal kb. 7-8 cm hosszú, “kutyacsont” alakokat nyomunk a sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  8. Akkor jó, ha már illatozik tőle a konyha, és a piskóták szép aranybarnára sültek.

Almás réteg

  1. Az almát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk pár percig, majd alaposan kicsavarjuk, és megszórjuk a fahéjjal. A tejet csomómentesre keverjük az eritrittel és a vaníliás pudingporral, belekeverjük az almát, és kb. 10 perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. 
  2. A babapiskótát a tortaforma aljára rakjuk, rákenjük az almás krémet, és hagyjuk teljesen kihűlni. 
  3. A tejszínt gőz felett felforraljuk, majd belerakjuk az étcsokit, és szépen elkeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután kemény habbá verjük a habfixálóval, majd az almás réteg tetejére kenjük, megszórjuk a csokival, és felvágás előtt legalább fél órára a hűtőbe, de mehet egy egész éjszakára is!

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

  1. Ugyan az, mint a házilag sütöttnél.
  2. Ha nincs kedvünk vagy időnk bajlódni azzal, hogy házilag gyártott babapiskótát süssünk hozzá, akkor nyugodtan lehet használni boltit is, tökéletesen jó lesz úgy is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 18255
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütés nélküli almatorta
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Házi zabbabapiskóta

Almás réteg

Kész babapiskóta házi helyett (opcionális)

Címlapról ajánljuk

További cikkek