r
Nosalty Logó

Sokmagvas sütőtök-cipó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
CulinaRita
Sokmagvas sütőtök-cipó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    1782 micro
  • β-crypt
    1459 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 415 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1401 micro
  • β-karotin
    7127 micro
  • β-crypt
    5836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    743 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 180 fokon előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 40 perc alatt megsütjük a tököt. A sütőt hagyjuk bekapcsolva.
  2. 3 szelet tökről eltávolítjuk a héját, és egy nagy tálban villával összetörjük a rostos részt. Hozzáadjuk a tojást, a vegyes aprómagot, a zablisztet, az olvasztott vajat, és felöntjük annyi tejjel, hogy egy könnyen keverhető, de sűrű masszát kapjunk. Inkább fokozatos legyen a tej adagolása, mint más összetevővel kelljen kompenzálni. Picit sózzuk.
  3. Egy viszonylag magas, sütőpapírral kibélelt formában (15x10cm-es), 60 perc alatt megsütjük. 30 és 45 percnél tűpróbával ellenőrizzük az állagát. Addig kell sütni, amíg már nem tapad a tészta a tűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 845
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 28.

Ajánló

A sütőtöktől soha nem lesz túl száraz, sőt sokáig friss marad a tészta, de fogyasztás előtt érdemes megvárni, amíg kihűl. Mivel cukrot nem adtam hozzá, így a minimális édes ízt a tök természetes cukor tartalma adja. Sajttal és paprikával isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagvas sütőtök-cipó
CulinaRita 49 recept

A Theo nevű konyhai kisegítőmtől tudományosan eltanulva alapvetően szimatolgatom az alapanyagaimat. Imádom a színeiket, a formáikat és jár az agyam, hogy mit mivel összekeverve, fűszerezve, megsütve, milyen eredményt kaphatok. Egy ilyen folyamat ötlete a sokmagvas sütőtök cipó is. Amikor tököt sütök, a nyakát úgy 1cm-es korongokra szelem addig, amíg az üreges részhez érek és csak a pocakját vágom fel a hagyományos cikkelyes módon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek