r
Nosalty Logó

Sajttorta vérnaranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mompea
Sajttorta vérnaranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 5276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Vérnarancs

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.2 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1024 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    378 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 5276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vérnarancs

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütött 220 fokra. Egy kapcsos sütőforma aljára helyezzünk sütőpapírt.
  2. A kekszet daráljuk össze a pisztáciával, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Az így kapott morzsát öntsük a sütőpapírral kibélelt formába, és egy lapos talpú pohár segítségével nyomkodjuk el a formában.
  3. A túrót robotgép segítségével keverjük simára, majd adjuk hozzá a reszelt citrom és vérnarancs héját, a cukrot, mézet, a mozsárban összetörött kardamom magokat (vagy vaníliát), a tejfölt, 2 evőkanál mandulalisztet és a tojásokat. Legvégül mehet bele a mascarpone, amellyel már csak annyi ideig keverjük, amíg szép homogén krémet kapunk.
  4. A krémet öntsük a kekszes alapra, és egyből mehet is a sütőbe. A hőfokot vegyük vissza 180 fokra, és így süssük körülbelül 40 percig. A sütő aljába érdemes egy tepsibe vagy sütőformába forró vizet önteni, és így sütni a tortát. A torta akkor kész, hogyha kicsit megrázva a formát, még remegős a közepe (ezt érdemes már olyan 30 perc után megnézni).
  5. Kapcsoljuk ki a sütő,t és a tortát hagyjuk a sütőben kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, de legjobb egy egész éjszakára bennhagyni.

Krém

  1. Két vérnarancsot hámozzunk meg úgy, hogy a fehér hártyával együtt vágjuk le a héját, majd a gerezdeket elválasztó fehér hártyák mentén filézzük ki. A harmadik vérnarancsnak facsarjuk ki a levét, és öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel, és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Az így kapott szirupot hagyjuk kihűlni.
  2. A kifilézett vérnarancsokat halmozzuk a lehűtött torta tetejére, majd locsoljuk meg a sziruppal, és szórjuk meg pisztáciával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1949
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttorta vérnaranccsal
mompea 2 recept

Sikerült gyönyörű szép, élénk vörös belsejű, bio vérnarancsot kapnom, gondoltam, jól állna egy sajttortához. Szerencsére nem csalódtam :) Természetesen használhatunk bármilyen éppen szezonális gyümölcsöt, epret, málnát, szedret, vagy ősszel akár körtét, fügét.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Vérnarancs

Címlapról ajánljuk