Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Osztrák tejszínes zöldség rizottó

Osztrák tejszínes zöldség rizottó
Osztrák tejszínes zöldség rizottó
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy osztrák szakácskönyvből készítettem, úgy készül, mint a rizottó, csak ebben plusz tejszínt is raknak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én a következő vegyes zöldséget használtam: sárgarépa, paradicsom, paprika, újhagyma, zeller. 

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tejszínes zöldség rizottó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, és felszeljük kis darabokra.
  2. A hagymát felaprítjuk, és a felmelegített olívaolajban megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a rizst. Miután felforrósodott, hozzáadjuk a bort és a levest, majd a zöldségeket és végezetül a tejszínt. Jól összekeverjük, és lassú tűzön, 15-20 percig főzzük.
  3. Tálaláskor középre helyezünk egy adagot belőle, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és párolt paradicsommal díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 708
elküldve: 3
receptkönyvben: 312
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cgjung
cgjung Tue, 2014-07-01 12:25

Kedves Jutti! Csak 0,5 dl kell a levesléből? Nekem ez olyan kevésnek tűnik... (Bár ez lesz életem első rizottója! :))

Jutti
Julie / Jutti Sun, 2014-07-06 15:06

Elnézést a megkésett válaszomért, szerintem azóta megfőzhetted és rájöttél hogy nem lett kevés. :)

cgjung
cgjung Sun, 2014-07-06 15:12

Végül 0,5 dl helyett 0,5 l-rel csináltam, és azt pont beitta a tejszínnel együtt! :) Isteni lett!

Jutti
Julie / Jutti Tue, 2014-07-08 10:29

uh, most esett le, h valöszínüleg félre írhattam. :) Javítom is.

justinguru
justinguru Fri, 2013-03-01 16:16

Szeretem a rizs, az összetevők az élelmiszer nagy. köszönet megosztására!
This is Look!

Jutti
Julie / Jutti Tue, 2010-05-11 09:10

 Köszönöm h szóltál. :) Lehet igazad van, de már mindegy, csak meglepődtem.

Jutti
Julie / Jutti Mon, 2010-05-10 13:55

 Azt én is gondoltam, csak meglepett h előzőleg nem kérdeztek rá.
Én meg nem tévedek, mert ezt egy szakácskönyvből csináltam meg, ott meg csak nem írják félre. Remélem.

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-05-10 22:25

A cím nem jól van felírva!!!!Osztrák helyett Oaztrák van írva. Picit mellényúlt valaki:))) Már nekem is volt olyan , hogy megváltoztatták a címet , de szerintem ezt azért teszik , mert van már ilyen nevű recept és ezzel szeretnék megkülönböztetni ! Vagy ezzel akarják kiemelni , hogy milyen összetevőkből áll ! Üdv Edit

rizsa
rizsa Mon, 2010-05-10 13:44

Jutti,
talán azért, mert rengeteg receptet küldenek be és emberek teszik fel ezeket és talán tévedhetnek?
Vagy amit elképzelni sem tudok, esetleg Te tévedtél?
Ja és nekem is egyszer megváltoztatták a nevét egy kajámnak, de előtte a Petra levélben megkérdezte, hogy nem baj, ha megváltoztatja. Szóval nem hinném, hogy ott üldögél a kis asztalkájánál és unalmas perceiben recepteket írogat át!

Kata

Jutti
Julie / Jutti Mon, 2010-05-10 12:26

  és elfelejtettem ez osztrák étel és nem magyar, nem tudom mért kell megmódosítani a receptemet!

Jutti
Julie / Jutti Mon, 2010-05-10 12:25

  Hát én ezt nem ezzel a névvel küldtem be, ez zöldség rizottó és nem egy tejszínes rizs.

356
rizs 16 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 1 ek
fehérbor 1 dl
zöldség alaplé 0.5 l
főzőtejszín 2 dl
mexikói keverék 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint