Karamell szelet recept

1 adag
1010
kcal
Karamell szelet
Karamell szelet
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkahelyi névnapon ettem, a receptje másnap körbejárt. Nagyon brutális, igazi kalóriabomba, én is csak azért sütöttem meg, mert apának akartam kedveskedni. :) Olyasmi, mint a "hatlapos", csak karamellkrémmel.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

karamellás hatlapos, karamellás sütemény, karamellkrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel, amennyit felvesz (nekem ez kb 3-4 "maréknyi" volt) omlós tésztává gyúrjuk, majd  fél óráig fagyasztóban hűtjük.
  2. A krémhez megkaramellizáljuk a cukrot, majd felöntjük 4 dl tejjel és 1,5 dl vízzel és addig főzzük, míg az égetett cukor fel nem oldódik.
  3. A lisztet egy lábosban csomómentesre keverjük 2,5 dl tejjel  (a tejet apránént adagoljuk a liszthez), majd apránként hozzáöntjük a karamellás tejet, csomómentesre keverjük és felfőzzük.
  4. Még forrón hozzáadjuk a teavajat, jól eldolgozzuk, majd a krémet legalább langyosra hűtjük.
  5. A tésztát 4 részre osztjuk, lisztezett gáztepsi tetején nyújtjuk (nekem 30x22 cm-es lapok lettek) és laponként kb. 8 percig sütjük 200 fokon.
  6. A kihűlt krémmel megtöltjük a lapokat és egy éjszakán át hagyjuk puhulni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 169
elküldve: 17
receptkönyben: 1 113
elkészítve: 13/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (29)

fenyov
fenyovk, 2014-10-14 11:06

Szia Juci, a dekoracioval kapcsolatban kerdezem, hogy mennyi ideig marad meg a karamell krikszkrakszod? En probaltam most mar tobbszor is, de 3-4 ora elteltevel elfolyik :( (bocs nincs ekezet a gepemen, de remelem olvashato
)

meretszeger
meretszegerszo, 2014-03-08 12:27

Ezt a süteményt egy szóval jellemezném: ISTENI !!!!!!!! Mindig találok rá indokot, hogy megsüssem. Csak egy baj van vele: túl hamar elfogy... :-) Nagyon szépen köszönjük a recept megosztását!!!!

pekudli
pekudlisze, 2013-05-08 12:11

Ezt annak idején az én Nagy mamám 6 laposnak hívta, és 6 lapot sütött.
Abban nem volt méz.

barby_01
barby_01k, 2012-09-11 11:55

Szia!
Nagyon tetszik a recept, de sajnos a mézre allergiás gy családtagom. Mivel tudnám helyettesíteni? Vagy ha elhagynám, az nem változtatna nagyban rajta?

lilocico
lilocicoszo, 2012-04-07 14:03

Szia! Az első kérdésem az lenne hogy hol hagyjuk pihenni a kész sütit hűtőben vagy igazából mindegy? A második kérdésem meg az lenne hogy ha ket napot hagyom pihenni ki fog száradni?:)

strawberry
strawberryszo, 2012-04-07 19:54

Ha van hely a hűtőben,akkor ott. Nyáron nagy melegben nem jó kint hagyni. 2 nap alatt nem fog kiszáradni.:-)

lilocico
lilocicoszo, 2012-04-07 21:31

Köszönöm szépen a gyors választ! És meg egy kérdés zsir helyett lehet margarint használni? És ha nem akkor milyen zsir kell sima sertes?

strawberry
strawberryszo, 2012-04-07 21:57

Én sisem használok margarint :) a zsír egyébként nem véletlenül van a receptben, a régiek még tudták, mi a jó. Amúgy sima sertészsír.

strawberry
strawberrysze, 2011-11-09 19:26

én nem szeretem a margarint, mert mindehová odatapad a számban :) de lehet azzal is készíteni.

h.i.
h.i.cs, 2011-03-24 17:36

a tésztába zsír helyett mit tudsz javasolni?
teavaj?

Zinacska
Zinacskaszo, 2011-03-12 17:54

A süti nagyon nagyon finom. de nekem tul édes volt és következőkor keveseb cukrot teszek bele. Köszi a receptett és ajálom mindenkinek.

Kökényné
Kökénynészo, 2011-01-15 22:11

karácsonykor kíváncsiságból megcsináltam ezt a sütit és már a két ünnep között újra el kellett készítenem olyan nagy sikere volt.A tetejére csokit reszeltem

strawberry
strawberryv, 2011-01-16 10:09

Hát igen, ez egy ilyen süti, nagyon eteti magát :) Mondjuk nekem a csoki a tetején egy kicsit már túl sok, de ez magánvélemény, ki hogy szereti. Üdv, Juci

Dacota
Dacotav, 2010-10-03 18:41

Jucikám megint későn értem ide, de ez egyszerűen GYÖRNYÖRŰŰŰ!! Odavagyok a karamellért, ez meg - mit ez, Ő - annyira gyönyörűséges, hogy az elképesztő. Tutimegcsinálom-kategória :)
Puszillak!

strawberry
strawberryv, 2010-10-03 19:08

Szia Nóra, az a baj, hogy én is így vagyok a karamellel, deennél a sütinél ki se mertem számolni, hány kalória egy szelet...überbrutál. A díszt én csináltam, még mikor a karamellt olvasztottam, egy kiskanállal alufóliára. Hát, az egy külön történet, azt hittem, egyszerűbb, még sosem csináltam, de annyira nem egyszerű formázni, ahogy először elképzeltem, na mindegy:DDD

Gargoyle
Gargoylev, 2010-10-03 19:18

Így is nagyon szép lett. :-)))
Én biztos azt ropogtatnám el legelőször... :-p

illesera
illeserav, 2010-10-03 17:40

Kedves Juci, ez a süti aztán.........! ! !
Ki kell próbálnom, csak két kérdésem van : ha a fagyasztóból kiveszem a tésztát, azért nyújtható lesz? nem fagy tömbbé? a másik pedig, hogy a vajat elég belekeverni forrón a krémbe, és nem kell, -miután kihült - habosra keverni ?
Ja, és az a karamell dísz nagyon szép, gondolom azt is te csináltad, nagyon ügyes vagy !
Köszi a választ előre is !
üdv
Era

strawberry
strawberryv, 2010-10-03 19:05

Szzia Era, csak egy fél órára tettem be, hogy felgyorsítsam a hűlési folyamatot...annyi idő alatt nemhogy megfagy, de még le sem hűl rendesen. :) A krémmel nem kell csinálni semmit, csak annyit, amit leírtam. Jól el kell dolgozni benne a vajat, és kész. Üdv, Juci.

szurosp
szurospv, 2010-10-03 15:37

Ez csudaszép lett Juci!! A legteteje a sütinek mitől olyan bordázott? Az hogy lett olyan? Puszi: Mrs Smith

strawberry
strawberryv, 2010-10-03 16:27

Szia Mrs. Smith, vettem az ikejjában egy habzsák készletet, ami önmagában elég elég gagyi (na jó, nem profi :P) , de! különféle mintázatú habkártyát is adtak hozzá, amivel jó kis hullámokat lehet Rákóczi túrós, máglyarakás és egyéb krémek-habok tetejére varázsolni.

Fahéj
Fahéjv, 2010-10-03 13:38

Jaj, de szép!
Ezt biztos megsütöm. Köszi a receptet! Üdv: Fahéj

hancsii
hancsiiv, 2010-10-03 11:51

húúúú. ezt remélem kiemelik:)
Nagyon gyönyörű kép és finom is lehet :)

Legfrissebb cikkek

Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj nem csak szűz lehet
Az olívaolaj fontos hozzávalója ételeink nagy részének. Ezerféle színű és állagú olajjal találkoztunk már, de mikor melyiket használjuk?
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Top 5 karácsonyi ital ajándékba!
Egy korty áldomás nem hogy engedélyezett, hanem szinte kötelező ünnepekkor. Ha ezt egy általunk készített üveg házi italból tölthetik a családtagok, akkor lesz a legjobb!
1010