Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hógolyók csokoládé sapkával

Hógolyók csokoládé sapkával
Hógolyók csokoládé sapkával
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék tejbedara felhasználása.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe beletesszük a mézet és az apróra tördelt fehér csokoládét, és felmelegítjük.
  2. Majd miután a csoki és a méz elolvadt, hozzáadjuk a búzadarát, és sűrű tejbedarát főzünk belőle.
  3. Amikor kihűlt, golyókat formálunk belőle, és a golyók közepébe egy kevés, összevagdalt aszalt gyümölcsöt nyomkodunk.
  4. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a golyókat félig megmártjuk a csokoládéban.
  5. Mielőtt a csokoládé teljesen megszilárdulna, aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, fehér csokoládéval díszíthetjük, és tálalhatjuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 819
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Danani

Mióta szakács: 2014.09.17.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokimázas desszertgolyó, tejbedarás csokis golyó, tejbegrízes csokigolyó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

483
tej 5 dl
méz 2 ek
fehér csokoládé 5 dkg
búzadara 200 g
aszalt gyümölcsök 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg