Eperdzsem citromhéjjal recept

Eperdzsem citromhéjjal
Eperdzsem citromhéjjal
75 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy feküdtem le este, hogy nekem reggel ki kell mennem a piacra és vennem kell epret, hogy befőzhessem smileyGondoltam a citromhéj nem árthat neki, a levét azért tettem bele, mert az eper magában is elég édes volt, hát még a cukorral... Nekem 8 pacific lekváros és 5 nagyon mini üveg lett ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperdzsem, citromos eperdzsem, citromhéjas eperdzsem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, a csumáját levágjuk és lemérjük, beletesszük a lábosba. Hozzáadjuk a cukrot is.
  2. A citromok héját lereszeljük (amit nem használunk fel, tegyük egy kicsi zárható dobozba 1-2 kanál cukorral, és hűtőben hónapokig eláll!!!),  a levét kicsavarjuk és ezt is az eperhez adjuk.
  3. Ezután alágyújtunk. Mikor elkezdett egy kis levet engedni összetörjük krumplinyomóval, utána botmixerrel, de figyeljünk, hogy maradjanak benne darabok!
  4. 15 percig főzzük, utána levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zacskó zselésítőt, jól kimosott üvegekbe töltjük, és hagyjuk kihűlni.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 847
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zorka0
Zorka0 k, 2015-06-02 19:27

Isteni ötlet a citromhéj hozzá, nagyon finom lett! Nekem 1,5 kg eperhez ment el 2 citrom reszelt héja, nem volt sok egyáltalán így sem.
Citromhéj cukorban trükk is óriási! Köszi !

520