Élesztős palacsinta recept

Élesztős palacsinta
Élesztős palacsinta
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kíváncsi voltam, hogy milyen lehet az élesztős palacsinta. A gyerekeknek nagyon ízlett. Nálam azért a hagyományos palacsinta van az első helyen, de a változatosság kedvéért máskor is biztosan sütök élesztős palacsintát.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelt palacsinta, palacsinta élesztővel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1,5 dl langyos tejbe beletesszük a porcukrot és elmorzsoljuk az élesztőt.
  2. Langyos helyen kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  3. Utána a többi hozzávalóval sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.
  4. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük.
  5. A hagyományos módon kisütjük. (Kicsit tovább kell sütni, mivel vastagabb.)
  6. Savanykás, pikáns lekvárral megtöltjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 63 889
elküldve: 2
receptkönyvben: 485
elkészítve: 14/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bandibá
bandibá cs, 2014-07-31 17:51

Ez a hagyományos palacsinta. Gyerekkoromban mindenki így csinálta. Csak később jött be a szódás, lusta asszony palacsinta. Én azt keménynek találom. Megeszem, mert a palacsinta az egyik kedvencem, de az élesztős a király.

3masmama
3masmama p, 2013-08-09 11:33

Kipróbáltam ezt a recepetet. Ráadásul zabtejben futtattam fel az élesztőt. Nagyon jól sikerült. Eddig nem mertem megpróbálkozni a kelt tésztákkal, azt gondoltam csak tejben fut fel az élesztő. De most már máskor is neki látok ilyen finomságoknak. Köszi
istanv-nek üzenem, megéri a 1,5 óra várakozást-evésig

GD
GD p, 2012-07-27 12:30

Édesanyám már régóta emlegeti dédmamám élesztős palacsintáját,hogy mennyire szerette. Gondoltam ma meglepem és elkészítem neki. Elsőként a Te receptedre akadtam, és mondhatom tökéletes lett. Nagyon nagy volt a siker, a recept így tökéletes. =)
Igazán köszönöm.
GD

audrey82
audrey82 cs, 2012-04-19 19:54

Megcsináltam! Ez finomabb a hagyományosnál ;-) Köszönjük szépen!

mezgark
Kéty / mezgark h, 2012-04-16 12:09

Szia Kiki :)
Csodás!!! Fantasztikus, a recept!!! Most sütöm, várom vele haza a fiam a suliból :) biztos nagy örömmel fogja fogadni :) így hétfőn , a hét első kicsit borongós napján......
A pihentetés után egy kicsit sűrű lett nekem, és sütés előtt tettem bele egy evőkanál olajat és 2 dl nagyon erős (Tóti szódát) :)) ..
Üdv.: Kéty

dorci.
dorci. szo, 2011-08-06 22:01

Eddig mindig a sima palacsinta tésztát készítettem, de ma elkészítettem ezt és azt hiszem mostmár mindig ezt fogom!!!! Nagymamám is mindig élesztővel csinálja, de nekem mindig sokkal időigényesebbnek tűnt ez a verzió, ez nagy tévedés volt és emellett sokkal puhább a palacsinta :) Köszönöm a receptet! :)

Tmea
Tmea / Tmea cs, 2011-05-05 17:25

Valamelyik nap megcsináltam, és én is rakott palacsintának! Annak kitűnő, mert kevesebb kell belőle, és mutatósabbak a rétegek, de ... egyet kell értsek Veled! A hagyományos az azért mégis csak...

Gery83
Gery83 / Gery83 cs, 2011-03-24 20:58

Egy újabb Kiki féle gyöngyszemre akadtam... Hamarosan ki fogom próbálni! Kiki jelentkezek hozzád konyhai tanulmányokra :D

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina p, 2011-03-25 06:35

Persze! Szívesen látlak. Az egyetlen tanítványom úgy is ovis lett, teljesen "üres" a konyhám! :-))) kiki

Gery83
Gery83 / Gery83 v, 2011-03-27 17:53

Jelentem isteni lett!!!! :D Komolyan nekem sokkal jobban bejött mint a sima palacsinta. Lett lekváros és nutellás változat...
Kiki mikor indul a tanfolyam? :D

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2011-03-27 18:45

Szuper! Örülök, hogy bejött. Én is nagyon szeretem. Szerintem nem kell Neked tanfolyam:-))) Szia kiki

Gery83
Gery83 / Gery83 p, 2011-03-25 17:53

Pont jókor jelentkeztem ezek szerint :D Most kezdek neki a palacsintának, már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Nagymamám régen csinált élesztős palacsintát én nagyon szerettem, remélem ez hasonló lesz. Bár eddig egyetlen receptedben sem csalódtam, úgyhogy a siker garantált!

tetej
Tetej / tetej sze, 2011-03-02 13:58

Ma megsütöttem rakott palacsintaként barack lekvárt és darált mandulát tettem rá rétegenként, nagyon finom lett ,és a páromnak is ízlett.Nagyon köszönöm hogy fel tetted.

eve1122
Szabó Éva / eve1122 v, 2010-09-05 21:42

Ma sütöttem palacsintát! :) Nagyon finom lett. Olyan lyukacsosra sikerült, hogy kifolyik belőle a lekvár. Köszi a receptet! Biztos, hogy máskor is lesz ilyen! :)

dorina5
dorina5 / dorina5 szo, 2010-08-07 15:37

Nagyon jól sikerült, Dorka lányom azt mondta, hogy jobb, mint a hagyományos palacsinta :-)
Köszönjük, hogy megosztottad velünk a receptet. :-)

petra
Petra / petra p, 2009-10-02 08:50

kedves istvanv!
az oldalon összes recept esetében az előkészületi időkbe nincsenek beleszámolva a "holtidők", vagyis a kelesztési, pihentetési, pácolási stb idők.. csak a munkálatok idejét jelenti
üdvözlettel
S. Pápa Petra
No Salty
szerkesztő

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2009-10-02 02:36

Nem tudom miből adódik az a 25 perc előkészület. Akárhogy számolom, 15 + 45 perc az 60 perc. Másfél óra evésig! Azt nem bírom ki.... talán.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2009-03-16 15:36

huh.... összefolyt a nyál a számban!megyek megnézem van e elég tej.
megszerkesztem!
köszi

644