r
Nosalty Logó

Borsós csirke brassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Borsós csirke brassói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 1987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 88 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 496 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    6765 micro
Összesen 1987 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    212 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 88 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Raguhoz

Burgonya

Elkészítés

Raguhoz

  1. Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
  3. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
  4. Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.

Burgonya

  1. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1954
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 256
  • Össznézettség: 456023
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós csirke brassói
Évi néni 1830 recept

Gyorsan kellet valamit főznöm, amit mindannyian megeszünk. Ez sokszor probléma nálunk, mert a fiam igen válogatós. 

Hozzávalók

Raguhoz

Burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek