r
Nosalty Logó

Borsós csirke brassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Borsós csirke brassói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 1987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Raguhoz

Burgonya

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    2110 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    6765 micro
Összesen 1987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    212 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 88 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Raguhoz

Burgonya

Elkészítés

Raguhoz

  1. Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús.
  3. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.
  4. Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt.

Burgonya

  1. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük.
  2. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1957
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 435
  • Össznézettség: 457803
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borsós csirke brassói
Évi néni 1830 recept

Gyorsan kellet valamit főznöm, amit mindannyian megeszünk. Ez sokszor probléma nálunk, mert a fiam igen válogatós. 

Hozzávalók

Raguhoz

Burgonya

Címlapról ajánljuk

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!