Áfonyás tápiókapuding recept

Áfonyás tápiókapuding
Áfonyás tápiókapuding
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valamilyen különlegességre vágysz puding vagy tejberizs helyett, akkor próbáld ki! A gyerekek imádják a gumis gyöngyöket! Dzsemmel és friss gyümölccsel is kiváló desszert.

hozzávalók / 8 adag

Puding

Rétegezés

ajánlat

1-2 órára érdemes hűtőbe tenni az elkészült pudingot.

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: távol-keleti
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tápióka puding, tápióka puding áfonyával, tápiókás krém áfonyadzsemmel
Szólj hozzá!

elkészítés

Puding

  1. A kókusztejet és a tejet forraljuk fel.
  2. A vaníliás cukrot, a mézet és a tápiókát adjuk hozzá. Közepes lángon, kevergetés közben főzzük teljesen puhára (kb. 25 perc). Ha a folyadékot felszívta, és még mindig látunk fehér pontot a gyöngyök közepén, adjuk hozzá a vizet is.
  3. Ha a gyöngyök teljesen átfőttek és puding állagúvá vált, vegyük le a tűzhelyről, és hűtsük ki.

Rétegezés

  1. A kihűlt pudingot rétegezzük az áfonyadzsemmel. Én poharakat használtam, de fagyis kehely vagy nagy tál is kiválóan alkalmas.
  2. 1-2 órára tegyük hűtőbe az elkészült pudingot.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 53
össznézettség: 31 089
elküldve: 3
receptkönyvben: 254
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

GastroBrix

Mióta szakács: 2014.04.28.
13 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GastroBrix
GastroBrix / GastroBrix Tue, 2016-05-31 07:16

Kedves Petra!

Igen, kicsit furcsa textúrája van. A tápiókagyöngy a manióka gyökérének kivonatából készült granulátum. Magas a keményítőtartalma, ezért lesz belőle ilyen kocsonyás, sűrű massza.
Üdv,
GastroBrix

zajkriszti
zajkriszti Sun, 2015-09-06 19:38

Szerintem ez egy teljesen aránytalan recept. Ehhez a mennyiségű folyadékhoz kb. fele ennyi tápiókagyöngyöt kellene rakni. Már 5 perc főzés után egy teljesen sűrű massza lett belőle hogy még a fakanál is megállt benne....kb. 10 dkg tápióka kellett volna bele....

GastroBrix
GastroBrix / GastroBrix Mon, 2015-09-07 11:16

Kedves Kriszti!

Köszönöm visszajelzésedet a feltöltött recepttel kapcsolatban. A folyadék mennyiségén (1,5 dl víz helyett 4 dl) változtattam. Bevallom, főzés közben nem mértem pontosan ki a víz mennyiségét, mert ez a tápiókaszemek nagyságától és minőségétől is függ, hogy mennyit vesz fel.
Remélem, adsz még egy esélyt a tápiókának, még ha nem is az én receptemmel. Szerintem a tápióka egy nagyon vicces, könnyen és változatosan elkészíthető alapanyag.

Üdv,
GastroBrix

348