hozzászólások (1)

leírás

A körte mérsékelt égövi gyümölcs, az almához hasonlóan rengeteg fajtája ismeretes. Régóta jelen van az emberiség történetében: Homérosz a körtét az istenek ajándékának nevezi. Utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy a legtöbb gyümölccsel ellentétben, szedés után tovább érnek, ízesednek.
Közepes pektintartalma miatt sűrűbb dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.
Az igazi körtepálinka készítésekor az üveget ráhúzzák az ágra, amibe aztán a gyümölcs később belenő. Amikor már elég érett, leveszik a gyümölccsel együtt, erre öntik rá a pálinkát és így zárják le az üveget. 

mikor vegyem

Júniustól márciusig.

hogyan tároljam

A körtét legjobb kb. 2°C-os hőmérsékletű és 80-90%-os nedvességtartalmú helyiségben utóérlelni. Ha érett egyedeket vásárolunk, a hűtőben 1-2 napig tárolhatjuk, azonban ajánlatos mielőbbi elfogyasztásuk.

Körte alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Törölt Felhasználó
        Törölt Felhasználó szo, 2010-10-16 23:33

        nagyon jó,hogy rátaláltam.a süteményeket nagyon szeretem
        köszike