hozzászólások

leírás

A füstölt halakat különböző halakból friss füstölés útján készítik.
A füstölés hideg- vagy forró füstöléssel történik. A hideg füstölés hőfoka 20 Celsius fok alatt, a forró füstölésé 74-85 Celsius fok között van. A füstöléshez használt fa fajtája a füstölt halak színének és aromájának fő meghatározója.
A füstölés során a halhús olyan anyagokat vesz fel a füstből, melyek a baktériumok terjedését gátolják, ezért a füstölt halak sokáig elállnak.
A forrón füstölt halakhoz tartozik a sprotni. A sprotni heringfajta, rajokban él és planktonokkal táplálkozik. A sprotnik kb 20 cm hosszúak, a konzerv készítésénél azonban a kisebb példányokat részesítik előnyben. Teljes egészében fogyaszthatóak, a fejtől a farokuszonyig, még a szálkák is.
Halfajoktól függően a füstölt halak színe aranysárgától a barnáig változik. A halak bőre hibátlan és selymesen fénylő vagy átlátszó. A hal húsa, halfajoktól függően, világos színű és tömör szerkezetű.
Illatuk és ízük lágy, leveses és füstös miközben megőrzik a halfajra jellemző aromát.
A hidegen füstölt halak húsa enyhén sós marad.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, felbontás után 1-2 napig hűtőben.

füstölt hal alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!