Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

Ezekben a percekben zajlik a Bocuse d'Or európai döntőjének második napja, melyen Széll Tamás és csapata is versenybe szállt. Szurkoljunk nekik együtt!

Ez az az 5 óra és 35 perc, amikor a magyar csapat elkészíti a hónapok óta precízen átgondolt és megtervezett versenyfogásait. A mai napon a 8-as konyhai boxban induló magyarok most megmutathatják! Délután 18:00-kor kerül sor a Bocuse d’Or Europe eredményhirdetésére, és az is eldől, melyik 11 ország juthat a szakácsverseny világdöntőjébe.

Széll Tamás és a gímszarvas

A verseny második napja

A világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d'Or európai döntőjének második napja rendkívül fontos számunkra, hiszen most valóban Budapestre figyel a világ, és kilenc másik ország versenyzői mellett ott van Széll Tamás és csapata, akiknek közös erővel szoríthatunk.

A mai nap másik kilenc versenyzője: Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapata. A versenycsapatok által elkészített haltányérok és vadtálak – melyek fő alapanyagai a dunai kecsege és kaviárja valamint a gímszarvasborjú – 15:45-kor kerülnek a zsűri elé kóstolásra.

A tegnapi egyik tál...és a zsűri fotóz

De mi történt tegnap?

A kedden versenybe szállt tíz ország: Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, Törökország és az Egyesült Királyság. Szakácsaik és commis-jaik (segédjeik) a hatszor három méteres konyhai boxokban ugyancsak 5 óra 35 perc alatt készíthették el a a megelőző hónapok kemény munkájával kidolgozott és begyakorolt versenyételeiket. Pontszámaik egyenlőre nem kerültek nyilvánosságra, a mai versenyzőkével egyszerre tudhatjuk meg őket.

Pohner Ádám séfről már írtunk korábban. A Bocuse d'Or 2015-ös világdöntőjén commis-ként segítette a 13. helyen végzett Molnár Gábort, idén pedig már önállóan is elindult a Bocuse d'Or nemzeti selejtezőjén. A mostani kontinensdöntőn a hústálak tálalásában vesz részt. Az ő beszámolója szerint a hústálak minősége kedden némileg vegyesnek tűnt, de voltak jó munkák: a legerősebb talán a finn és a norvég csapat voltak.

A fiatal séf úgy véli, a magyar alapanyagok nem jelentenek számottevő előnyt Széll Tamás számára, hiszen a többi csapat is ezekkel készül már három hónapja, így volt idejük jól megismerni a dunai kecsegét és a magyar gímszarvast.

A magyar szurkóli tábor nagyon lelkes

Szurkoljunk Tamáséknak!

A tét óriási, hiszen ma kiderül, hogy a tegnap és ma versenyző 20 csapat közül ki lesz az európai befutó, és arra is fény derül, melyik az a tizenegy csapat, aki kijut a zsűri döntése alapján Lyonba, a 2017-es Bocuse d'Or világdöntőre, amelyen az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjaival együtt összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

A verseny élő közvetítését itt láthatod!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek