Nemsokára durván megdrágulhat a kenyér

Kiemelkedően magas, 30%-os áremelkedés várható a péktermékek árában, köszönhetően annak, hogy emelkedik a pékek minimálbére.

Igaz, hogy a pékségek maguk dönthetik el, milyen mértékben változtatnak áraikon, de várhatóan durva emelés következik, hiszen januártól a munkaerő megtartása érdekében megemelt minimálbérek kifizetését garantálni kell - mondta el a Magyar Hírlapnak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Jelenleg egy pék átlagosan havi 160 ezer forintot visz haza, viszont óriási probléma, hogy egyre több szakember vállal munkát külföldön, és mintegy 3000 szakképzett pék hiányzik az országból. További negatívum, hogy kevesebb mint ezer magyar pékség működik a körülbelül 700 albánnal párhuzamosan országszerte.

Előrelépést jelent majd, ha a kormányzat ígérete szerint a kenyér jelenlegi 18%-os áfája valóban 5%-ra csökken.

Ezeket olvastad már?

forrás napi.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk