A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
De arra legalább nem feltétlenül kell sokat költeni. Egy-két otthon található dísszel és papírral, a csokoládé megmaradt borításával, na meg sok kreatív ötlettel szuper csomagolásokat varázsolhatunk!
találjuk ki, hogy milyen stílusú legyen a csomagolás - persze célszerű ha passzol magához az ajándékhoz is
ne vigyük túlzásba (nem kell mindenfélét ráaggatni, ami a kezünk ügyébe kerül)
3-4 színnél ne használjunk többet egy adott csomagoláson
Stílus
Lehet klasszikus, hagyományos, rusztikus, vidám, bármelyiket is választjuk, mindenképp tartsuk magunkat ahhoz!
Ha sima olcsó háztartási csomagolót vagy akár újságpapírt használunk, válasszunk hozzá spárgát vagy raffiát. Megbolondíthatjuk egy szál rozmaringággal, fenyővel vagy fagyönggyel. Sőt még csokipapírokkal is! A Raffaello praliné megmaradt papírcsomagolásaiból összehajtogatva csodás díszeket készíthetünk, ha szép sorjában, a negyedekbe hajtogatott papírokat felragasztjuk az ajándékra. Mutatjuk!
A klasszikus stílushoz válasszunk egy szép papírt és hozzá passzoló selyem-, bársony- vagy organzaszalagot. A csomagolás színeiben legyen visszafogott, de nem baj, ha belecsempészünk egy kis ünnepi csillogást. A sima fehér papír például szépen kiegészíti ezeket a csomagolásokat.
Egy előző cikkünkben már bemutattuk a praliné papírjaiból készült virágot, amit most az ajándékdobozra tettünk díszként úgy, hogy a közepébe belevarrtunk egy-egy csillogó gyöngyöt, ami szintén ajándékul szolgál majd.
Tökfőzeléket sokan csak nyáron fogyasztanak, pedig tavasszal ugyanúgy megállja a helyét, hiszen friss kapor szinte mindig kapható a boltokban, és tökre is szert tehetünk, ha máshogy nem, fagyasztva.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.
A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!