Idén se hagyd ki a Gourmet Fesztivált!

Az év legnagyobb gasztro bulija kétség kívül a Gourmet Fesztivál. idén még az időjárás is kegyes hozzánk, úgyhogy minden kezdő és haladó gourmetnak a Millenárison a hely!

Az OTP Bank Gourmet fesztivál idén túllép a határain - szó szerint és képletesen is, hiszen idén először nem csak a hazai gasztronómiai nagyágyúi vonulnak fel, hanem a régió kiemelkedő tehetségei is szerepet kapnak az eseményen.

Példának okáért itt lesz Ana Ros, a szlovén Hisa Franko séfasszonya, akit a közelmúltban a világ legjobb női séfjének választottak, de végigkóstolhatunk egy nyolcfogásos menüt is, melyet Wojciech Modest Amaro, a varsói Atelier Amaro séfje prezentál.

A hagyományokhoz híven idén is van tematika: a vállalkozó kedvű séfek eperrel és mangalicával készítettek különleges fogásokat. Mindezek mellett több kiállító is elhozta az ikonikusnak ítélt fogásait, így kedvünkre válogathatunk a megszokott és az új ízek között. Idén is több, mint 100 kiállító lesz, nem csak éttermek, de cukrászdák, borászatok, pálinka és sörfőzdék is képviseltetik magukat az eseményen.

Az exkluzív programok mellett az Electrolux Gourmet workshopjain különleges, de otthon is prezentálható tippeket kapunk.

Itt találsz még több információt a Gourmet fesztiválról!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!