Hogyan tároljuk helyesen a citromot?

Nyáron nincs finomabb és üdítőbb egy citromos limonádénál, ezért tarts otthon belőle nagyobb mennyiséget! Mutatjuk, hogyan tárold, ha mégsem fogyna el olyan gyorsan!

Amikor hazavisszük a csodás sárga zsákmányt, egyből meg kell mutatnunk a családnak, vendégeknek, ezért egy tálra polcoljuk, a legszebb kerül a rakás tetejére. Pár nap múlva viszont megszűnnek tovább dekortárgyak lenni - héjuk kiszárad, megbarnul. De mit tehetünk, hogy szépségüket hosszan megőrizzük? Citromos tények következnek!

Ezeket olvastad már?

A citrom két ismérve

A citrom az egyik legellenállóbb gyümölcs, ezért sokáig eltartható a konyhapulton is, de az igazat megvallva, miután lekerült a fáról, inkább a hideget kedveli. A levegő a másik ellensége, kiszárítja, ráncosítja a felületét, miután alkalmatlanná válik facsarásra, reszelésre egyaránt.

Ezeket olvastad már?

Hogyan tároljuk?

Ahhoz, hogy hosszan, akár egy hónapig is megtartsa állagát, tegyük a citromot egy légmentesen zárható – műanyag tetővel rendelkező – üvegtálba, engedjünk vizet rá, fedjük le, majd tároljuk a hűtőben felhasználásig.

Ezeket olvastad már?

Kezdjük a gyümölcs kiválasztásával!

A hosszú eltarthatóság érdekében válasszunk nem túl vastag héjú, egészségesen üde külsejű, hibamentes citromokat. Ebből lehet a legtöbb levet kinyerni. Ha a héjára is szükségünk lesz, vegyünk Meyer- vagy biocitromot, lime-ot.

Még több citromos receptet itt találtok!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!