A hét szakácsa: Stella

E heti kiemelt szakácsunk Stella, alias Zsuzsa hivatása szerint ápolónő. Jelenleg a fűszerek gyógyító hatásával kapcsolatban bővíti ismereteit. Ismerjétek meg!

Egészen 24 éves koromig csak úgy főzögettem, nem nagyon kötött le, és nem volt a kedvenc elfoglaltságom.

Stella szakács

Volt egy gyerekeknek való kis szakácskönyvem, és a tudás, amit ellestem a szüleimtől. Aztán mikor férjhez mentem, sokszor probléma volt még a szüleimnél is, hogy napról napra újabb ételt főzzünk, és hogy mi legyen az. Hát fogtam magam, és a maradékokból kitörpöltem a szerintem ehető és jóízű ételt. Persze volt olyan, hogy kóstolás után „vinnyogva” ettük meg, és olyan is, hogy a kutyának se kellett!

Ezeket olvastad már?

Szeretem a régi recepteket, amelyeket még az ősöktől hallottam, van egy kis receptgyűjtő mappám, ahová az érdekes, a saját, vagy éppen ismerősöktől kapott recepteket rakom el. Kedvenc ételem reggelire a bundás kenyér, és úgy jó, ha együtt készítjük el! Szeretema különleges ételeket kipróbálni és megfőzni.

Ezeket olvastad már?

Apukám, még olyan 6 éves lehettem, konzerv kagylót evett, én finnyáztam, és nem ettem belőle. Ekkor Apu azt mondta, hogy hülyén fogok meghalni, ha nem próbálom ki, kóstoljam meg. Mikor nem volt ott, titokban belekóstoltam, hát nagyon is finom volt! Nem akartam hülyén meghalni! Mostanában egyébként a különleges fűszereket próbálgatom.

Ápolónő a hivatásom, jelenleg a fűszerek gyógyító hatásával kapcsolatban bővítem az ismereteimet. Bika horoszkópban születtem, így nagyon sokat jelentenek számomra a gasztronómiai élvezetek. Mára megtanultam, hogy nem sokat kell enni, hanem mindenből egy kicsit, így marad hely még a desszertnek is.

Ezeket olvastad már?

Örülök, hogy köztetek lehetek, mindig kihívás egy új receptet kitalálni, ami még az oldalon nem olvasható, és boldogsággal tölt el, ha jó és ehető lesz! Köszönöm a jó ötleteket és konyhatechnikai fogásokat, amit megosztotok velünk!

A családomnak mindig mondom, hogy vegyék úgy, mintha egy étteremben ennének minden nap, csak itt nincs állandó étlap! Van egy kedvenc szakácskönyvem, ezzel kívánok mindenkinek szép napot, a címe: ”Nem boszorkányság”!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek