Szokatlan húsos falatok, rengeteg zöldség és a filippínó konyha - Melyek lesznek 2018 legdögösebb kajatrendjei?

Az amerikai National Restaurant Association (Nemzeti Étterem Egyesület) összegyűjtötte, melyek lesznek 2018 legmenőbb kajatrendjei.

Az amerikai National Restaurant Association (Nemzeti Étterem Egyesület) megkérték az American Culinary Federation(Amerikai Kulináris Szövetség) 700 tagját, hogy rangsoroljanak 161 kulináris trendet annak megfelelően, hogy örök klasszikusnak, lecsengőben lévő vagy éppen elenkezőleg, nagyon is népszerű gasztrojelenségnek tartják őket.

Az új trend: filippínó lakoma

Hudson Riehle, a kutatás vezetője elmondta, hogy a legnépszerűbb trendek 2018-ban a különböző nemzetek konyhái által inspirált, a helyi és a zöldségalapú fogások lesznek.

2018 legizgalmasabb kajatrendje a kutatás szerint a szokatlan húsos falatok fogyasztása lesz. Felejtsük el a bélszínt vagy a karajt - legalábbis Amerikában! Jövőre többek között az osztriga-steak, azaz a marha lapockájához közel eső, ízes falat lesz a menő. Második helyen a házilag készített fűszerek, ételízesítők végeztek, míg a bronzérmet a különböző utcai kaják által inspirált fogások kapták meg.

osztriga-steak

További izgalmas információ a listáról, hogy jövőre a perui - és úgy általában a többi dél-amerikai konyha-, a filippínó, az afrikai és a mediterrán konyhák lesznek a legnépszerűbbek a nemzetek konyhái közül.

A kutatás során nem csupán azt vizsgálták, mely kajatrendek lesznek a legmenőbbek 2018-ban, de azt is, melyeknek változik látványosan a népszerűsége az egy évvel ezelőttihez képest. Úgy találták, hogy többek között az alábbi finomságok népszerűsége fog látványosan emelkedni az elkövetkezendőkben:

  • Szokatlan töltelékkel megbolondított fánkok.
  • A perui konyha.
  • Olyan gyermekeknek szóló fogások, amelyeket különböző nemzetek konyhái inspiráltak.
  • A zöldségalapú étkezés.
  • Hagyományos állatfajták húsa.
Egy perui finomság, a savanykás, marinált hallal készült ceviche. 2018-ban különösen népszerű lesz

Többek között az alábbi trendek viszont érezhetően mennek ki a divatból:

  • A kézműves sajtok.
  • A házifagyi.
  • A proteinben gazdag magvak.
  • A házi készítésű sütni való kolbászok.
  • A hagyományos, régi zöldség- és gyümölcsfajták.
Úgy tűnik, leszállóágban vannak a kézműves sajtok is

Örök kedvencek maradnak többek között a következők:

  • A kagyló.
  • A barbecue.
  • A bacon.
  • A házitészta.
  • A mediterrán ízek.
Örök klasszikus: házitészta

Azok, akik tudnak angolul, ide kattintva végigbogarászhatják a teljes kutatást.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

7 tipp, hogyan dobd föl az újévi pezsgős koccintást!

Címlapról ajánljuk

További cikkek