Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Furi Muri: 20 főre készítettünk rántottát egyetlen tojásból - VIDEÓ!

A strucctojáshoz hazánkban nehéz hozzájutni, de nem lehetetlen! Mi egy darabból meg tudtuk etetni a 20 fős szerkesztőségünket, és poénból nem mondtuk meg nekik, mit is esznek.

Ó, a strucc...  A legnagyobb testű ma is élő madárfaj. A  Kalahári-sivatag és a Szahara déli részének fürge ura. Hazánkban nem igazán tömegtermék a húsa, pedig koleszterinszegény és hasonló az íze, mint a borjúnak. Mi most mégsem vállaltunk be egy rántott strucc-combot, de így is elkápráztattuk a szerkesztőség tagjait. 

20 főre készítettünk rántottát mindössze egyetlen strucctojásból, de a kóstolásra jelentkezőknek nem mondtuk meg, hogy mit is esznek valójában. Íme, a strucctojás története a vásárlástól kezdve a feltörésen át a kóstolásig.

Strucctojás fun fact

Egy darab strucctojás körülbelül 1,2-2 kg súlyú és akár 30 cm hosszú is lehet. Mintegy 20-30 normál tyúktojásnak megfelelő beltartalommal bír, így lazán jóllaktunk belőle mindannyian a szerkesztőségben. Szerencsétlen madár évente körülbelül 20-40 ilyet présel ki magából - hát nem lennék a helyében.

A tojás ízében és állagában nem sokban különbözik a tyúktojástól, a kóstolók annyit állapítottak meg, hogy krémesebb és zsírosabb mint az általunk minden nap fogyasztott tojás. Tömörebb állagról, és selymesebb ízről is beszámoltak a szerkesztőségi tagok.

A feltörésről csak annyit mondok, hogy mi egyszerűen fogtuk a tojást és körbekopácsoltuk a tetejét egy nagy kés hátával, és aránylag kevés energiabefektetéssel hozzájutottunk a tartalmához. Szóval nem kellett a flexhez nyúlni. Elkészíteni meg ugyanúgy kell, mint bármelyik tojást. A Nosalty-n nem mellesleg még a strucctojás előkészítéséről is találtok infókat. Strucctojásunkat a Lehet csarnokban A napfény íze zöldségesnél szereztük be.

Ha meghoztuk a kedvedet egy jó kiadós rántottához, akkor ne habozz, bátran ruházz be egy strucctojásba!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Napokon át ingyen ittuk a világ egyik legdrágább ásványvizét, és ezt akár te is megteheted

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!