Zala kocka recept

Kalória?
Zala kocka
Zala kocka
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy örömére készítettem el ezt a süteményt :D Köszönet kedves kolléganőmnek a receptért!:) Időigényes, de nagyon finom, különleges desszert!:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kakaós tésztához

  • 5 db tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 7 dkg rétesliszt
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor

A krémhez és a díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos kocka, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga laphoz a tojást a cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Apránként hozzáadjuk a lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
  2. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból ugyanígy készítünk, ugyanekkora tepsiben 2 barna lapot.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a pudingport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét, és a maradék tejet. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a forró krémbe forgatjuk, és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral, és a tojáshabbal habosra keverjük.  Ezt is a krémhez adjuk.
  6. A lapokat megtöltjük: alul egy barna lap, rákenünk félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot, és erre is félujjnyi krémet kenünk. Erre tesszük a barna lapot. A felső lapot is krémmel vonjuk be. A krémre ráhintjük a csokoládéreszeléket.
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • költség: 1380 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 70 406
elküldve: 50
receptkönyben: 1 393
elkészítve: 11/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (33)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata h, 2015-01-26 21:28

Kedves MANDRA!
Valóban, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, köszönjük az észrevételt, javítottuk!
Szép estét!
Kata

MANDRA
MANDRA h, 2015-01-26 18:01

Sziasztok˘! Jó FÉLÓRÁT eltöltöttem mIg regisztrálni tudtam. Észrevételem, a zala kocka krémjénél 0,5 dl tej van Írva , az szerintem 0,5 l azaz fél liter lehet. ?????????????????

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2014-04-03 09:18

Nem. A barna lapok vékonyabbak, mint a fehér.
Egyszerűbb megfelezni a masszát és 2 lapot sütni belőle, mivel nagyon puha lesz a piskóta, nem biztos, hogy szépen ketté tudjuk vágni.

Samiya
Samiya / Samiya szo, 2013-11-16 20:56

Kedves z3zita!
A hozzávalók között megtalálod azt is. A sárga laphoz is és a barnához is 13 dkg porcukor kell.
Üdv: Samiya

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-11-14 07:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nzsuzsa
nzsuzsa szo, 2012-07-14 18:05

Én imádom! Zalaegerszegre jártam középiskolába/1977-81/. Volt a belvárosban egy cukrászda , ahol szinte minden nap ettem belőle! Ez volt a kedvencem! Azóta sem ettem sajnos!

Samiya
Samiya / Samiya v, 2012-07-15 12:21

Kedves Zsuzsa!
Akkor bátran süsd meg magad is, biztos vagyok benne, hogy eszedbe juttat majd jó néhány emléket! :)
Üdv: Samiya

atina
atina k, 2011-12-06 21:59

Zalai cukrászdák nagy kedvence volt gyerekkoromban, jaj de régen ettem. Isteni finom, ajánlom mindenkinek. Tojástakarékos módja Somogy kocka néven megtalálható a receptek között.

Samiya
Samiya / Samiya p, 2011-09-30 14:11

Kedves Varadizsike!
A masszát veszem kétfelé és külön sütöm meg! :)
Szép napot Neked is!

varadizsike
vzsike / varadizsike p, 2011-09-30 12:22

Kedves Samiya!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lesz két barna lapod? külön sütöd meg, ketté véve az alapanyagot, vagy amikor megsült, akkor vágod ketté. Azt látom, hogy a barna lap vékonyabb, mint a fehér, és azt is látom, hogy az alapanyag mennyisége ugyan annyi. Várom a válaszodat!
Szép napot!

klivi
klivi / klivi v, 2011-09-25 09:47

Zalai lévén ismerem ezt a sütit, valóban nagyon népszerű errefelé. Bátran süssétek meg, mert nagyon finom! Létezik egy tojástakarékos változata is.

jucuska81
jucuska81 p, 2011-09-30 13:52

Kedves Klivi!
Nem szeretnéd megosztani velünk a tojástakarékos változatot? Szeretném megsütni, amit már jeleztem is, de egy kicsit visszatart ez a rengeteg tojás.:):):)
Köszi szépen!
További szép napot!

sutemenyecske
sutemenyecske v, 2011-09-25 09:35

Én nem ismerem ezt a sütit, de a gyerekek esküvőjére megcsináltatom! Persze előtte főpróba részemről!

helena26
helena26 / helena26 szo, 2011-09-24 09:37

Fantasztikusan néz ki a süteményed! A díszítése is nagyon mutatós.
Kedvet kaptam megsütni.
Köszönöm a receptet!!!

jucuska81
jucuska81 cs, 2011-09-22 21:17

Köszi a gyors segítséget!
Hát lehet megpróbálom. Habár én meg eddig mindig csak finomlisztet használtam a piskótához. Azt hiszem meggyőztél holnap veszek réteslisztet. )

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2011-09-22 21:11

Szia Judit!
A piskótákat inkább réteslisztből érdemes sütni, mert attól könnyedebb meg puhább lesz a tészta. Finomliszttel még nem próbáltam. Ha nagyon nem akarsz réteslisztet venni, megpróbálhatod, nagyon elrontani nem lehet vele szerintem, legfeljebb kicsit nehezebb lesz a tészta. :) De piskótát eddig csak réteslisztből készítettem, mindig jól sikerültek, puha ruganyos volt a tésztája, úgyhogy szerintem érdemes lenne kipróbálnod Neked is! :)

Majd írd meg, hogyan döntöttél és milyen lett! :)

Jó sütést!
Samiya

jucuska81
jucuska81 cs, 2011-09-22 20:44

Kedves Samiya!
Szerinted ha nem réteslisztből készítem akkor is jó lesz? Gondoltam holnap elkészítem, de én még soha nem használtam rétes lisztet.
Köszi szépen! Szép estét!
Judit

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2011-09-22 20:41

Köszönöm az elismerést! :)
Akkor itt az ideje újra elkészíteni! ;)
Egyébként most sütöttem ilyet először, de nem utoljára! :)

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 cs, 2011-09-22 17:56

Kedves Samiya!
Valóban nagyon finom a süti. Felénk ezt Somogy kockának hívják.

998