Zala kocka recept

Zala kocka
Zala kocka
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy örömére készítettem el ezt a süteményt :D Köszönet kedves kolleganőmnek a receptért!:) Időigényes, de nagyon finom, különleges desszert!:)

hozzávalók / 6 adag

A sárga laphoz:

  • 5 tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 10 dkg rétesliszt

A barna lapokhoz:

  • 5 tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 7 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 2 cs csokoládé pudingpor
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg tojáshab

A tetejére:

  • csokireszelék vagy csokoládédara

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos kocka, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga laphoz a tojást a cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Apránként hozzáadjuk a lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
  2. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból ugyanígy készítünk, ugyanekkora tepsiben 2 barna lapot.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a pudingport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét, és a maradék tejet. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a forró krémbe forgatjuk, és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral, és a tojáshabbal habosra keverjük.  Ezt is a krémhez adjuk.
  6. A lapokat megtöltjük: alul egy barna lap, rákenünk félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot, és erre is félujjnyi krémet kenünk. Erre tesszük a barna lapot. A felső lapot is krémmel vonjuk be. A krémre ráhintjük a csokoládéreszeléket.
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Kockákra vágva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • költség: 1380 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 64 898
elküldve: 50
receptkönyben: 1 351
elkészítve: 8/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (29)

pecike
pecikesze, 2014-04-02 18:27

a barna lapokhoz nem kell dupla mennyiség ? vagy félbevágjuk ??

Samiya
Samiyacs, 2014-04-03 08:18

Nem. A barna lapok vékonyabbak, mint a fehér.
Egyszerűbb megfelezni a masszát és 2 lapot sütni belőle, mivel nagyon puha lesz a piskóta, nem biztos, hogy szépen ketté tudjuk vágni.

Samiya
Samiyaszo, 2013-11-16 19:56

Kedves z3zita!
A hozzávalók között megtalálod azt is. A sárga laphoz is és a barnához is 13 dkg porcukor kell.
Üdv: Samiya

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-11-14 06:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Samiya
Samiyacs, 2013-06-06 20:23

:) Örülök, hogy ez is tetszik! Bizony, hogy nagyon finom. :)

nzsuzsa
nzsuzsaszo, 2012-07-14 17:05

Én imádom! Zalaegerszegre jártam középiskolába/1977-81/. Volt a belvárosban egy cukrászda , ahol szinte minden nap ettem belőle! Ez volt a kedvencem! Azóta sem ettem sajnos!

Samiya
Samiyav, 2012-07-15 11:21

Kedves Zsuzsa!
Akkor bátran süsd meg magad is, biztos vagyok benne, hogy eszedbe juttat majd jó néhány emléket! :)
Üdv: Samiya

atina
atinak, 2011-12-06 20:59

Zalai cukrászdák nagy kedvence volt gyerekkoromban, jaj de régen ettem. Isteni finom, ajánlom mindenkinek. Tojástakarékos módja Somogy kocka néven megtalálható a receptek között.

Samiya
Samiyap, 2011-09-30 13:11

Kedves Varadizsike!
A masszát veszem kétfelé és külön sütöm meg! :)
Szép napot Neked is!

varadizsike
varadizsikep, 2011-09-30 11:22

Kedves Samiya!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lesz két barna lapod? külön sütöd meg, ketté véve az alapanyagot, vagy amikor megsült, akkor vágod ketté. Azt látom, hogy a barna lap vékonyabb, mint a fehér, és azt is látom, hogy az alapanyag mennyisége ugyan annyi. Várom a válaszodat!
Szép napot!

klivi
kliviv, 2011-09-25 08:47

Zalai lévén ismerem ezt a sütit, valóban nagyon népszerű errefelé. Bátran süssétek meg, mert nagyon finom! Létezik egy tojástakarékos változata is.

jucuska81
jucuska81p, 2011-09-30 12:52

Kedves Klivi!
Nem szeretnéd megosztani velünk a tojástakarékos változatot? Szeretném megsütni, amit már jeleztem is, de egy kicsit visszatart ez a rengeteg tojás.:):):)
Köszi szépen!
További szép napot!

sutemenyecske
sutemenyecskev, 2011-09-25 08:35

Én nem ismerem ezt a sütit, de a gyerekek esküvőjére megcsináltatom! Persze előtte főpróba részemről!

Samiya
Samiyaszo, 2011-09-24 20:41

Köszi szépen! :) Örülök, hogy megtetszett! Jó sütögetést! :)

helena26
helena26szo, 2011-09-24 08:37

Fantasztikusan néz ki a süteményed! A díszítése is nagyon mutatós.
Kedvet kaptam megsütni.
Köszönöm a receptet!!!

jucuska81
jucuska81cs, 2011-09-22 20:17

Köszi a gyors segítséget!
Hát lehet megpróbálom. Habár én meg eddig mindig csak finomlisztet használtam a piskótához. Azt hiszem meggyőztél holnap veszek réteslisztet. )

Samiya
Samiyacs, 2011-09-22 20:11

Szia Judit!
A piskótákat inkább réteslisztből érdemes sütni, mert attól könnyedebb meg puhább lesz a tészta. Finomliszttel még nem próbáltam. Ha nagyon nem akarsz réteslisztet venni, megpróbálhatod, nagyon elrontani nem lehet vele szerintem, legfeljebb kicsit nehezebb lesz a tészta. :) De piskótát eddig csak réteslisztből készítettem, mindig jól sikerültek, puha ruganyos volt a tésztája, úgyhogy szerintem érdemes lenne kipróbálnod Neked is! :)

Majd írd meg, hogyan döntöttél és milyen lett! :)

Jó sütést!
Samiya

jucuska81
jucuska81cs, 2011-09-22 19:44

Kedves Samiya!
Szerinted ha nem réteslisztből készítem akkor is jó lesz? Gondoltam holnap elkészítem, de én még soha nem használtam rétes lisztet.
Köszi szépen! Szép estét!
Judit

Samiya
Samiyacs, 2011-09-22 19:41

Köszönöm az elismerést! :)
Akkor itt az ideje újra elkészíteni! ;)
Egyébként most sütöttem ilyet először, de nem utoljára! :)

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsacs, 2011-09-22 19:02

Gratulálok a gyönyörű süteményhez.Nosztalgiáztam,hogy milyen régen sütöttem meg.Egyébként felénk is Zala kockának hívják.
üdv.: Zsuzsa

Ancsa7006
Ancsa7006cs, 2011-09-22 16:56

Kedves Samiya!
Valóban nagyon finom a süti. Felénk ezt Somogy kockának hívják.

Legfrissebb cikkek

Palócföld régi ízei
Palócföld régi ízei
Folytatjuk hazai kulináris kalandozásunkat - ezen a héten az ország egyik legautentikusabb részére, Palócföldre látogatunk el.
6+1 tipp a változókori kilók ellen
6+1 tipp a változókori kilók ellen
Sok nőnek okoznak gondot a változókor tünetei, előre rettegünk a deréktájon lerakódó plusz kilóktól. A jó hír, hogy némi odafigyeléssel az úszógumik kialakulása elkerülhető!
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Top 9 gluténmentes ünnepi aprósüti
Számomra nincs karácsony aprósütemények nélkül. Most azoknak adunk 9 süti ötletet, akik cöliákiával élnek vagy más okból nem fogyasztanak glutént.