Zala kocka recept

Kalória?
Zala kocka
Zala kocka
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy örömére készítettem el ezt a süteményt :D Köszönet kedves kolléganőmnek a receptért!:) Időigényes, de nagyon finom, különleges desszert!:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kakaós tésztához

A krémhez és a díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos kocka, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga laphoz a tojást a cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Apránként hozzáadjuk a lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
  2. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból ugyanígy készítünk, ugyanekkora tepsiben 2 barna lapot.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a pudingport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét, és a maradék tejet. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a forró krémbe forgatjuk, és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral, és a tojáshabbal habosra keverjük.  Ezt is a krémhez adjuk.
  6. A lapokat megtöltjük: alul egy barna lap, rákenünk félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot, és erre is félujjnyi krémet kenünk. Erre tesszük a barna lapot. A felső lapot is krémmel vonjuk be. A krémre ráhintjük a csokoládéreszeléket.
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Kockákra vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • költség: 1380 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 73 708
elküldve: 50
receptkönyben: 1 426
elkészítve: 12/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (34)

KarolyiKatalin
KarolyiKatalin h, 2015-05-18 12:36

Üdv mindenkinek!
A hétvégén kiosztotta nekem ezt a receptet a nővérem, mert imádja a zala kockát, de több gondom is volt ezzel a recepttel. Először is, hogy lehet porcukros vajat habosra keverni tojáshabbal??? szanaszét törik a hab, nem? A másik: a krémnél az van, hogy 30 dkg porcukor kell bele, és hogy a cukor egyharmada megy a pudingos részbe, a másik a tojáshabba. De akkor milyen porcukrot kell kikeverni a vajjal????

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata h, 2015-01-26 21:28

Kedves MANDRA!
Valóban, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, köszönjük az észrevételt, javítottuk!
Szép estét!
Kata

MANDRA
MANDRA h, 2015-01-26 18:01

Sziasztok˘! Jó FÉLÓRÁT eltöltöttem mIg regisztrálni tudtam. Észrevételem, a zala kocka krémjénél 0,5 dl tej van Írva , az szerintem 0,5 l azaz fél liter lehet. ?????????????????

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2014-04-03 09:18

Nem. A barna lapok vékonyabbak, mint a fehér.
Egyszerűbb megfelezni a masszát és 2 lapot sütni belőle, mivel nagyon puha lesz a piskóta, nem biztos, hogy szépen ketté tudjuk vágni.

Samiya
Samiya / Samiya szo, 2013-11-16 20:56

Kedves z3zita!
A hozzávalók között megtalálod azt is. A sárga laphoz is és a barnához is 13 dkg porcukor kell.
Üdv: Samiya

NoSalty.hu
NoSalty.hu cs, 2013-11-14 07:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

nzsuzsa
nzsuzsa szo, 2012-07-14 18:05

Én imádom! Zalaegerszegre jártam középiskolába/1977-81/. Volt a belvárosban egy cukrászda , ahol szinte minden nap ettem belőle! Ez volt a kedvencem! Azóta sem ettem sajnos!

Samiya
Samiya / Samiya v, 2012-07-15 12:21

Kedves Zsuzsa!
Akkor bátran süsd meg magad is, biztos vagyok benne, hogy eszedbe juttat majd jó néhány emléket! :)
Üdv: Samiya

atina
atina k, 2011-12-06 21:59

Zalai cukrászdák nagy kedvence volt gyerekkoromban, jaj de régen ettem. Isteni finom, ajánlom mindenkinek. Tojástakarékos módja Somogy kocka néven megtalálható a receptek között.

Samiya
Samiya / Samiya p, 2011-09-30 14:11

Kedves Varadizsike!
A masszát veszem kétfelé és külön sütöm meg! :)
Szép napot Neked is!

varadizsike
vzsike / varadizsike p, 2011-09-30 12:22

Kedves Samiya!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lesz két barna lapod? külön sütöd meg, ketté véve az alapanyagot, vagy amikor megsült, akkor vágod ketté. Azt látom, hogy a barna lap vékonyabb, mint a fehér, és azt is látom, hogy az alapanyag mennyisége ugyan annyi. Várom a válaszodat!
Szép napot!

klivi
klivi / klivi v, 2011-09-25 09:47

Zalai lévén ismerem ezt a sütit, valóban nagyon népszerű errefelé. Bátran süssétek meg, mert nagyon finom! Létezik egy tojástakarékos változata is.

jucuska81
jucuska81 p, 2011-09-30 13:52

Kedves Klivi!
Nem szeretnéd megosztani velünk a tojástakarékos változatot? Szeretném megsütni, amit már jeleztem is, de egy kicsit visszatart ez a rengeteg tojás.:):):)
Köszi szépen!
További szép napot!

sutemenyecske
sutemenyecske v, 2011-09-25 09:35

Én nem ismerem ezt a sütit, de a gyerekek esküvőjére megcsináltatom! Persze előtte főpróba részemről!

helena26
helena26 / helena26 szo, 2011-09-24 09:37

Fantasztikusan néz ki a süteményed! A díszítése is nagyon mutatós.
Kedvet kaptam megsütni.
Köszönöm a receptet!!!

jucuska81
jucuska81 cs, 2011-09-22 21:17

Köszi a gyors segítséget!
Hát lehet megpróbálom. Habár én meg eddig mindig csak finomlisztet használtam a piskótához. Azt hiszem meggyőztél holnap veszek réteslisztet. )

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2011-09-22 21:11

Szia Judit!
A piskótákat inkább réteslisztből érdemes sütni, mert attól könnyedebb meg puhább lesz a tészta. Finomliszttel még nem próbáltam. Ha nagyon nem akarsz réteslisztet venni, megpróbálhatod, nagyon elrontani nem lehet vele szerintem, legfeljebb kicsit nehezebb lesz a tészta. :) De piskótát eddig csak réteslisztből készítettem, mindig jól sikerültek, puha ruganyos volt a tésztája, úgyhogy szerintem érdemes lenne kipróbálnod Neked is! :)

Majd írd meg, hogyan döntöttél és milyen lett! :)

Jó sütést!
Samiya

jucuska81
jucuska81 cs, 2011-09-22 20:44

Kedves Samiya!
Szerinted ha nem réteslisztből készítem akkor is jó lesz? Gondoltam holnap elkészítem, de én még soha nem használtam rétes lisztet.
Köszi szépen! Szép estét!
Judit

Samiya
Samiya / Samiya cs, 2011-09-22 20:41

Köszönöm az elismerést! :)
Akkor itt az ideje újra elkészíteni! ;)
Egyébként most sütöttem ilyet először, de nem utoljára! :)

Ancsa7006
Ancsa / Ancsa7006 cs, 2011-09-22 17:56

Kedves Samiya!
Valóban nagyon finom a süti. Felénk ezt Somogy kockának hívják.

Legfrissebb cikkek

31 étel, amit augusztusban kell megfőznöd!
31 étel, amit augusztusban kell megfőznöd!
Az augusztus hónap a legtermékenyebb nyári hónap, a legtöbb zöldség és gyümölcs érik ilyenkor. Ne hagyd ki most a szilvát, sárgabarackot, szedret, áfonyát és a paprikát!  
Heti menü: a nyár kedvenc egytálételeivel
Heti menü: a nyár kedvenc egytálételeivel
Használd ki a nyarat: irány a piac, vásárolj be a legfrissebb és legszínesebb zöldségekből, főzz egyszerű, könnyű, mégis laktató receptjeinkből! Mindenkinek ízleni fog.
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
A hét szakácsa: sWaddyWaddy
Ismeritek csokispörkölt-receptünk feltöltőjét, WaddyWaddy-t, vagyis Kamillát? Ha nem, akkor itt az idő, hogy felfedezzétek izgalmas és egészséges ételekkel teli konyháját!
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Nagy tudás, kis energiafelhasználás, mi az?
Irányító típus vagy? Szereted, ha a kezed ügyében van minden? Még a mosógéped is a konyhába tervezted, hogy figyelhesd ruháid tisztulási folyamatát? Ez a cikk neked szól! (x)
998