Zala kocka recept

Zala kocka
Zala kocka
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy örömére készítettem el ezt a süteményt :D Köszönet kedves kolleganőmnek a receptért!:) Időigényes, de nagyon finom, különleges desszert!:)

hozzávalók / 6 adag

A sárga laphoz:

  • 5 tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 10 dkg rétesliszt

A barna lapokhoz:

  • 5 tojás
  • 13 dkg porcukor
  • 7 dkg rétesliszt
  • 3 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 2 cs csokoládé pudingpor
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg tojáshab

A tetejére:

  • csokireszelék vagy csokoládédara

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokipudingos kocka, pudingos szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárga laphoz a tojást a cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll. Apránként hozzáadjuk a lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Enyhén lisztezett deszkára borítjuk.
  2. A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból ugyanígy készítünk, ugyanekkora tepsiben 2 barna lapot.
  3. 2 dl tejben elkeverjük a pudingport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét, és a maradék tejet. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük. Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a forró krémbe forgatjuk, és kihűtjük.
  5. A vajat a porcukorral, és a tojáshabbal habosra keverjük.  Ezt is a krémhez adjuk.
  6. A lapokat megtöltjük: alul egy barna lap, rákenünk félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot, és erre is félujjnyi krémet kenünk. Erre tesszük a barna lapot. A felső lapot is krémmel vonjuk be. A krémre ráhintjük a csokoládéreszeléket.
  7. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  8. Kockákra vágva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x24 cm
  • költség: 1380 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 65 193
elküldve: 50
receptkönyben: 1 351
elkészítve: 8/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

Hozzászólások (29)

pecike
pecikesze, 2014-04-02 18:27

a barna lapokhoz nem kell dupla mennyiség ? vagy félbevágjuk ??

Samiya
Samiyacs, 2014-04-03 08:18

Nem. A barna lapok vékonyabbak, mint a fehér.
Egyszerűbb megfelezni a masszát és 2 lapot sütni belőle, mivel nagyon puha lesz a piskóta, nem biztos, hogy szépen ketté tudjuk vágni.

Samiya
Samiyaszo, 2013-11-16 19:56

Kedves z3zita!
A hozzávalók között megtalálod azt is. A sárga laphoz is és a barnához is 13 dkg porcukor kell.
Üdv: Samiya

NoSalty.hu
NoSalty.hucs, 2013-11-14 06:35

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Samiya
Samiyacs, 2013-06-06 20:23

:) Örülök, hogy ez is tetszik! Bizony, hogy nagyon finom. :)

nzsuzsa
nzsuzsaszo, 2012-07-14 17:05

Én imádom! Zalaegerszegre jártam középiskolába/1977-81/. Volt a belvárosban egy cukrászda , ahol szinte minden nap ettem belőle! Ez volt a kedvencem! Azóta sem ettem sajnos!

Samiya
Samiyav, 2012-07-15 11:21

Kedves Zsuzsa!
Akkor bátran süsd meg magad is, biztos vagyok benne, hogy eszedbe juttat majd jó néhány emléket! :)
Üdv: Samiya

atina
atinak, 2011-12-06 20:59

Zalai cukrászdák nagy kedvence volt gyerekkoromban, jaj de régen ettem. Isteni finom, ajánlom mindenkinek. Tojástakarékos módja Somogy kocka néven megtalálható a receptek között.

Samiya
Samiyap, 2011-09-30 13:11

Kedves Varadizsike!
A masszát veszem kétfelé és külön sütöm meg! :)
Szép napot Neked is!

varadizsike
varadizsikep, 2011-09-30 11:22

Kedves Samiya!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lesz két barna lapod? külön sütöd meg, ketté véve az alapanyagot, vagy amikor megsült, akkor vágod ketté. Azt látom, hogy a barna lap vékonyabb, mint a fehér, és azt is látom, hogy az alapanyag mennyisége ugyan annyi. Várom a válaszodat!
Szép napot!

klivi
kliviv, 2011-09-25 08:47

Zalai lévén ismerem ezt a sütit, valóban nagyon népszerű errefelé. Bátran süssétek meg, mert nagyon finom! Létezik egy tojástakarékos változata is.

jucuska81
jucuska81p, 2011-09-30 12:52

Kedves Klivi!
Nem szeretnéd megosztani velünk a tojástakarékos változatot? Szeretném megsütni, amit már jeleztem is, de egy kicsit visszatart ez a rengeteg tojás.:):):)
Köszi szépen!
További szép napot!

sutemenyecske
sutemenyecskev, 2011-09-25 08:35

Én nem ismerem ezt a sütit, de a gyerekek esküvőjére megcsináltatom! Persze előtte főpróba részemről!

Samiya
Samiyaszo, 2011-09-24 20:41

Köszi szépen! :) Örülök, hogy megtetszett! Jó sütögetést! :)

helena26
helena26szo, 2011-09-24 08:37

Fantasztikusan néz ki a süteményed! A díszítése is nagyon mutatós.
Kedvet kaptam megsütni.
Köszönöm a receptet!!!

jucuska81
jucuska81cs, 2011-09-22 20:17

Köszi a gyors segítséget!
Hát lehet megpróbálom. Habár én meg eddig mindig csak finomlisztet használtam a piskótához. Azt hiszem meggyőztél holnap veszek réteslisztet. )

Samiya
Samiyacs, 2011-09-22 20:11

Szia Judit!
A piskótákat inkább réteslisztből érdemes sütni, mert attól könnyedebb meg puhább lesz a tészta. Finomliszttel még nem próbáltam. Ha nagyon nem akarsz réteslisztet venni, megpróbálhatod, nagyon elrontani nem lehet vele szerintem, legfeljebb kicsit nehezebb lesz a tészta. :) De piskótát eddig csak réteslisztből készítettem, mindig jól sikerültek, puha ruganyos volt a tésztája, úgyhogy szerintem érdemes lenne kipróbálnod Neked is! :)

Majd írd meg, hogyan döntöttél és milyen lett! :)

Jó sütést!
Samiya

jucuska81
jucuska81cs, 2011-09-22 19:44

Kedves Samiya!
Szerinted ha nem réteslisztből készítem akkor is jó lesz? Gondoltam holnap elkészítem, de én még soha nem használtam rétes lisztet.
Köszi szépen! Szép estét!
Judit

Samiya
Samiyacs, 2011-09-22 19:41

Köszönöm az elismerést! :)
Akkor itt az ideje újra elkészíteni! ;)
Egyébként most sütöttem ilyet először, de nem utoljára! :)

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsacs, 2011-09-22 19:02

Gratulálok a gyönyörű süteményhez.Nosztalgiáztam,hogy milyen régen sütöttem meg.Egyébként felénk is Zala kockának hívják.
üdv.: Zsuzsa

Ancsa7006
Ancsa7006cs, 2011-09-22 16:56

Kedves Samiya!
Valóban nagyon finom a süti. Felénk ezt Somogy kockának hívják.

Legfrissebb cikkek

Lássuk a pulykát!
Lássuk a pulykát!
Már túl vagyok egy pulykasütésen, de karácsonyra újra nekiveselkedem, bár nálunk eddig nem szerepelt pulyka az ünnepi menüben.
Tojáslikőr otthon
Tojáslikőr otthon
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó, de házilag készített tojáslikőrt kortyolgatni a fa alatt igazi kényeztetés.