Pikáns eperdzsem recept

Pikáns eperdzsem
Pikáns eperdzsem
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes kipróbálni, nagyon ízletes lekvárunk lesz belőle.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Dr. Oetker eper receptverseny
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem, citromos eperdzsem, fűszeres eperdzsem
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, és kettévágjuk.
  2. Egy nagyobb edénybe tesszük, ráöntjük a dzsemfixet és a befőzőcukrot.
  3. 1 órán át állni hagyjuk.
  4. A citromot lereszeljük, a levét kifacsarjuk, majd ezeket is az eperhez adjuk az aromával együtt. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, jól elkeverjük.
  5. Feltesszük főzni, nagy lángon 10 percig forraljuk, majd még 20 percig főzzük, de nem habzásig. Ekkor a fahéjat és a csillagánizst eltávolítjuk, és a vaníliás cukrot, az apróra vágott citromillatú bazsalikomot belekeverjük.
  6. Öt percig még főzzük, majd azon forrón tiszta üvegekbe töltjük.
  7. Légmentesen lezárjuk, és téli pihenőre betesszük a kamránkba.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 707
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
307 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488