r
Nosalty Logó

Házi karamellás és málnazselés bonbonok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Foxpost
Házi karamellás és málnazselés bonbonok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Összesen 376 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 2450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 376 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Elkészítés

Málnazselé

  1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe, és hagyjuk őket megdagadni.
  2. Ezalatt a málnát a cukorral egy kisebb edényben összefőzzük (nem kell túlzottan forralni).
  3. A zselatinlapokból kinyomkodjuk a felesleges vizet, és hozzáadjuk a meleg málnához. Elkeverjük, hogy felolvadjon a zselatin, majd félretesszük az egészet teljesen kihűlni. Végül habzsákba töltjük.

Karamellkrém

  1. A cukrot serpenyőben kevés vízzel elkezdjük megolvasztani, majd szép borostyánszínűre karamellizáljuk.
  2. Hozzáöntjük a langyos tejszínt, és csomómentesre főzzük, majd hozzáadjuk a vajat is, és teljesen simára keverjük.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd habzsákba töltjük, és a málnazseléhez hasonlóan felhasználásig félretesszük.

Bonbonok

  1. Temperálás: A bonbonkészítés első fázisa a csokoládé megolvasztása, temperálása. A temperálás annyit tesz, hogy a csokoládét hőkiegyenlítéssel megfelelő hőmérsékletűre varázsoljuk, ezáltal a kész bonbonok szép fényesek lesznek. Ehhez vízgőz fölött a csoki 3/4 részét, 150g 70%-os étcsokoládét megolvasztunk.
  2. Műanyag spatulával időnként kevergessük, hogy egyenletesen olvadjon. Ha étcsokoládéval dolgozunk, kb. 48-50 fokosnak kell lennie a csokinak. (Hőmérő híján úgy tudjuk megállapítani a kellő hőfokot, hogy megvárjuk, míg teljesen elolvad - ekkor kb. 50 fokos). Ilyenkor vegyük le a vízfürdő tetejéről, és adjuk hozzá a maradék csokit (az 1/3-át, ami 50g). Kevergessük addig, amíg teljesen elolvad. Mivel hőhatás már nem éri, a csoki olvasztja a maradékot, ami által az egész fokozatosan lehűl.
  3. A forma “kiöntése”: A csokoládét tölthetjük kanál segítségével vagy akár közvetlenül a tálból is a bonbonformába. Nyugi, így is, úgy is minden csokis lesz. Jó alaposan töltsük tele, ügyelve arra, hogy mindenhol bevonja.
  4. Határozott mozdulattal fordítsuk meg a formát, és hagyjuk, hogy a felesleg visszacsöpögjön a csokis tálba. (Fontos, hogy ne pazaroljunk, még véletlenül sem!). Tegyük a bonbonformát néhány percre a hűtőbe, hogy a csoki teljesen kidermedjen. A maradékot tegyük vissza a gőzre, hogy ne hűljön ki. Néha kevergessük át, hogy kellően olvadt állapotban maradjon. Hőmérővel tudjuk ellenőrizni, kb. 35-40 fokosnak kellene lennie.
  5. Töltés: A kész töltelékeket habzsák segítségével töltsük a formákba, (sokkal precízebben, maszatolás nélkül tudunk vele dolgozni), úgy, hogy a tetején pár milliméternyi helyet hagyjunk meg, hogy csokoládéval szépen le tudjuk zárni őket. Miután ezzel is megvagyunk, mehet be a hűtőbe egy negyed órára.
  6. Talpalás, avagy a bonbonok lezárása: Elérkeztünk a befejező fázishoz. Egy evőkanál segítségével töltsük meg a formákat a megmaradt csokoládéval, majd egy fém (vagy műanyag) spatulával húzzuk le a fölösleges csokit a formáról. Ismételjük meg ezt a műveletet, akár többször is, ügyelve arra, hogy a forma többi részén ne maradjon csokoládé, mert különben nem tudjuk majd szépen kipattintani a bonbonokat.
  7. Tegyük az elkészült formákat a hűtőbe néhány órára, ezután könnyedén ki tudjuk fordítani a csinos kis házi bonbonjainkat. Ugye, milyen szépek?
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3346
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Házi karamellás és málnazselés bonbonok
Foxpost 10 recept

A bonbonkészítés nem a legegyszerűbb műfaj, de nem is ördöngösség. Most megmutatjuk nektek, hogyan alkothattok igazán szépeket otthon...és ezután tuti lecserélitek majd a bolti változatokat!

Hozzávalók

Málnazselé

Karamellkrém

Bonbonok

Címlapról ajánljuk

További cikkek