Bárány mentaszósszal recept

Bárány mentaszósszal
Bárány mentaszósszal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Titanic rajongóként szívügyemnek éreztem, hogy néhány ételt elkészítsek az utolsó vacsora menüjéből a 100 éves évforduló alkalmából. Két fogást választottam ki a 24 féle étel közül: az egyik a Bárány mentaszósszal (Lamb with mint sauce), amit Rose is kedvelt:), a másik egy desszert, amelynek érdekes története van. A hajóval együtt receptje a mélység titkaiba merült: ez a Waldorf Pudding.

A Titanic első és utolsó útjának 100. évfordulójára készítettem el ezt a receptet, melyet az utolsó vacsorakor az első osztályon szolgáltak fel az ötödik fogásként 1912.április 14-én.

Szerencsére sikerült megtalálni az eredeti recepteket. Összegyűjtöttem mindet, és lefordítottam, illetve átváltogattam az angol mértékegységeket. Istenien sikerült. A bárány mentaszósszal szó szerint első osztályú, szerintem az utasok is meg voltak vele elégedve aznap este. Készítsétek el, jó étvágyat hozzá, de hagyjatok helyet a Waldorf puddingnak is!:)

hozzávalók / 6 adag

A bárányhoz

A mentaszószhoz

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Titanic 100. évfordulójára, eredeti recept az utolsó vacsora menüjéből, sült báránycomb mentás szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

A bárány elkészítése:

  1. Vágjuk ki a báránycombból a porcokat és a felesleges zsírt.
  2. Keverjük össze a fokhagymát, 2 ek olajjal, rozmaringgal, mustárral, borssal, dörzsöljük el a hús felszínén.
  3. Pácoljuk szobahőmérsékleten 1 órán át, vagy hűtőszekrényben akár 48 órán keresztül.
  4. Egy nagy, nehéz serpenyőben, forrósítsuk fel a maradék olajat magas hőfokon, tegyük bele a lábat, és kapassuk oda, gyakori fordítgatás mellett, süssük körülbelül 5 percig, amíg megbarnul minden oldalról.
  5. Helyezzük a lábat egy tepsibe.
  6. Öntsük a bort és a sót egy serpenyőbe. Forraljuk fel, keveréssel kaparjuk fel, öntsük a húsra.
  7. Süssük a báránycombot 232 C-on a sütőben 15 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet 177 C-ra, és süssük tovább 25 percig, ha enyhén sültre akarjuk, vagy 35 percig, ha közepesen átsültre.
  8. Vegyük ki, és fólia-sátorban hagyjuk pihenni 15 percig. 

A mentaszósz elkészítése:

  1. Közben helyezzük a serpenyőt a sütőbe közepes lángon.
  2. Keverjük hozzá a mogyoróhagymát és főzzük, gyakran kevergetve, 5 percig, vagy amíg megpuhul.
  3. Keverjük hozzá a bort. Forraljuk fel, és főzzük, keverés mellett, 1 percig, vagy amíg csökken a máz.
  4. Keverjük hozzá az alaplevet, ecetet és cukrot.
  5. Továbbra is gyorsan forraljuk 2 percig, vagy amíg a mártás kissé besűrűsödik, öntsük át finom szemű szitán.
  6. Keverjük hozzá a mentát.
  7. Szervírozzuk a sült mellé. 
  8. Díszítsük friss mentaággal.
  • sütési hőfok: 232°C
  • költség: 13000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 127
elküldve: 6
receptkönyvben: 95
elkészítve: 11/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági988

Mióta szakács: 2011.12.20.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

872