Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újabb élelmiszerek ára csökkenhet a jövő évtől

A sertés, szarvasmarha, csirke, tojás és friss tej áfája már csökkent az elmúlt időszakban. A jövő évtől újabb élelmiszerek adója mérséklődhet 5%-ra.

Olcsóbb lehet a hal, és a tartós tejek áfája jövő év januárjától.  Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a jövő héten tárgyalhat a Nemzetgazdasági Minisztériummal további alapvető élelmiszerek áfájának 5%-ra csökkentéséről – tudta meg az Agrárszektor.hu.

Az már szinte biztos, hogy 2018. január elsejétől az említett szintre csökkentik a hal áfáját, de a NAK azt szeretné, ha a tartós – UHT, ESL – tejek forgalmi adója is csökkenne. Ezen felül szeretnék elérni, hogy a kenyérfélék, illetve a zöldségeknél és gyümölcsöknél is mérséklődjön a kulcs. Az olcsó kenyérre valószínűleg 2019-ig várni kell.

Ezt láttad már...

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Farkas Katalin
Farkas Katalin Thu, 2017-05-18 14:03

Lehet, hogy csökkentik az ÁFÁ-t, de a termék, nekünk vásárlóknak nem lesz olcsóbb. A húsnak az ára visszament szépen-lassan jó esetben a régi árra, de van olyan is, hogy a csökkentést megelőző ár fölött van már. A tejtermékek árának csökkenése pedig úgy történt, hogy félkiló helyett 400-450 grammot, 1kg helyett 90dkg-ot, 1l helyett pedig 9-9,5dl-t kapunk. Kérdezem én, hol van itt a csökkentés, hová tűnt 22%???