5 egyszerű paradicsomos tészta

Az olasz tészták koronázatlan királya a bolognai ragu, de ennél sokkal változatosabbak a paradicsomos tésztaételek. Ismerkedjünk hát meg ezekkel is!

Igen, imádjuk a bolognai ragut, amely méltán minden gyerek kedvence, de nem lehet mindig azt enni! Az olasz tésztaételek nagyszerűsége abban rejlik, hogy ugyan kevés, ám a legkiválóbb minőségű hozzávalókból dolgozik. Érthető is a logika, mert ha van egy ízletes alapanyagunk, akkor csak annak ízét kell erősítenünk, illetve kiegészítenünk, nem pedig elnyomnunk. Történetesen ez a friss, érett és édes paradicsomokra is igaz, amelyek már ott mosolyognak a zöldségesnél, így minden habozás nélkül váltsuk le a receptben említett konzerv változatokat a nap érlelte, piros ízbombákra.

  1. 1.

    Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól

  2. 2.

    Chorizós tészta

  3. 3.

    Spagetti alla puttanesca

  4. 4.

    Spenótos-paradicsomos penne

  5. 5.

    Friss paradicsomos spagetti

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk