Segítség, itt a kecsönéz! Vagy hívjuk inkább majocsöpnek?

A közel-keleti boltokban megjelent egy rejtélyes szósz, amit magyarul nevezhetünk kecsönéznek is. Vajon mi lehet az?  

Sejtem, sokan vagyunk olyanok, akik akkor, ha elénk kerül egy nagy tál sült krumpli, nem akarjuk eldönteni, hogy ketchuppal vagy majonézzel szeretnénk-e befalni az egészet. Nekünk fejlesztette ki a Heinz legújabb szószát, amely nem más, mint a világ két kedvenc mártásának a keveréke. A Mayochupöt magyarul talán nevezhetjük majocsöpnek vagy kecsönéznek is. Én az utóbbira szavazok!

Kecsönéz a polcon

A Mayochup valóban semmi más, mint ketchup és majonéz keveréke. Ha az jut az eszedbe, ezt te is össze tudod keverni a tányérodon, valljuk be, nem jársz messze az igazságtól. Sőt, azt is hozzá kell tenni, a két szósz keveréke már régóta jelen van a nyugati gasztronómiában. A hatvanas évek bizarr, de isteni brit találmánya, a rákkoktél elképzelhetetlen lenne az koktélszósznak vagy Marie Rose szósznak nevezett finomság nélkül. Ebben az öntetben a majonézen és a ketchupon túl Worchestershire szósz, citrom, darált paprika, bors és egy kis Tabasco is van. Vannak, akik tormát is kevernek bele.

Rákkoktél koktélszósszal - akár kecsönézzel is készülhetne

A kecsönéz egyelőre meglepő módon csak a Közel-Keleten kapható, de bízunk benne, hamarosan az európai boltokban is megjelenik. Sajnos aDaily Mail szerint a Heinz nem tervezi, hogy nyugaton is kapható legyen a szósz.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

HALLGASD meg, hogy nő a rebarbara! Nem viccelünk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek