Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a dél-franciaországi vendéglő lett a világ legjobbja a Restaurant magazin szerint

A Restaurant brit szakfolyóirat idén is megválasztotta a világ legjobb éttermét, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.

Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő, Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat.

A koppenhágai Noma - René Redzepi vendéglője -, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World's 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.

Gaggan Anand indiai séfnek a thaiföldi Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben számít Ázsia legjobb vendéglőjének.

A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.

A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának "a gyermekkori mosolyokért", Brazíliának, felesége hazájának "élete szerelméért", továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.

És ezt olvastad már?

5 vega étterem nyárra, amit a húsevők is imádni fognak

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!