Szőlő szörp recept

Kalória?
Szőlő szörp
Szőlő szörp
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rém egyszerű és mégis... Soha nem jutott volna eszembe szörpöt készíteni a szőlőből, ha nem akad a kezembe Kugler Géza Budapesti szakácskönyv című könyve. Nagy kár lett volna érte. Sajnos az idei termés nem éppen a legjobbra sikeredett, kevés is, és hát nem a legédesebb. Én amúgy nem vagyok egy nagy borivó, de nagyon sajnálom a gazdákat a rengeteg hiábavaló munkáért ! Visszakanyarodva a szörphöz, a könyv szerint "igen kellemes ital, ( ezt megerősíthetem ) különösen ajánlott betegeknek láz ellen is".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vízzel, vagy szódával (nekem ez utóbbival ízlik jobban) hígítva nagyon finom .

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlőszörp házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kipréselt szőlőlét egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Másnap a tiszta lét lemerjük és a cukorral együtt sziruppá főzzük a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.
  3. A jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük. (Vigyázat forró lesz! Ajánlatos innentől konyhai fogókesztyűt használni.)
  4. Beletöltjük a szőlőlét.
  5. Rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Nálam ez annyit tesz, hogy papírdobozba teszem és újságpapírral kitömöm az üresen maradt helyet .
  6. Hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 195
elküldve: 11
receptkönyben: 408
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

panita123

Mióta szakács: 2010.05.30.
8 recept

Hozzászólások (21)

HER
HER sze, 2012-09-12 14:11

Kedves Panita!
Nagy örömmel olvastam a tartósítószer nélküli szörpöt!
Köszönöm!

Én a magját is beleteszem , centrifugálom, igaz ropog, de, ott a gondolat, hogy milyen drága az olaja, és vígan lemegy a torkomon! Hehe.
Gratulálok, és mindent, amit, forrón üvegbe teszünk, ugyan így járjunk el!

Éljen sokáig a BIO! és a fogyasztója!

Minden jót kívánva minden egészséges recept ajánlónak!

HER

suvkat2
suvkat2 cs, 2012-09-06 13:59

Nekem egyáltalán nem ülepedett le, így én is a pelenkás módszerhez fordultam. Finom lett.

kovidli
kovyxka / kovidli v, 2011-10-09 14:56

Szia!Kipréseltem a szőlőt,és arra lennék kíváncsi hogy az így készült lé alkalmas e a szirupra,vagy feltétlen meg kell várni amíg leülepszik...köszi

jucus60
jucus60 sze, 2011-10-05 18:33

Köszönöm a receptet, már a második adagot készítem, mert az első télire szánt adag elkopott, a férjem kedvence lett! :)

bellerreni
bellerreni h, 2011-09-26 12:21

Szia! Én is elkészítettem most a szörpöt, épp dunsztolódik. Én a kisfiam régi textilpelenkáját főztem ki és abban csavartam ki a szőlő levét. Viszont nekem nagyon sok elfőtt belőle, az normális? Gondolok itt arra, hogy a majdnem 3 liter léből nem sokkal több lett mint másfél liter szörp, pedig betartottam az arányokat. Kíváncsi leszek az ízére. Köszönöm.

kativan
kativan cs, 2011-09-22 15:09

 Hétvégén kapom a mustot én is, és kipróbálom! Köszi!

kismacska
kismacska p, 2011-09-16 08:49

Szia! Engem is az érdekelne, hogy mivel préseled a szőlőt. Köszi

kativan
kativan h, 2011-09-12 16:35

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

panita123
panita123 / panita123 cs, 2011-09-22 13:43

kativan!

Teljesen mindegy, hiszen ugyanaz. Ha valaki tud szüretről szerezni mustot az leegyszerűsíti a dolgot. Szőlőlé készíthető gyümölcscentrifugával és turmixgéppel is. Át kell szűrni, egy éjszakát hideg helyen (hűtőben, pincében) tartani. Így leülepszik és a tetejéről szépen leönthető, merhető a tiszta szőlőlé.

kativan
kativan h, 2011-09-12 16:34

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Heti menü: fenomenális salátavariációk - tele ízekkel!
Ha eddig azt gondoltad, hogy a saláták unalmasak és íztelenek, nagyot tévedtél! Készülünk a tavaszra, addig pedig isteni salátakölteményekkel tuningoljuk magunkat!
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
23 ínycsiklandó egytálétel 30 perc alatt
Nincs ötleted, mit főzz ma? Van 30 perced? Az jó, mert nekünk meg van 23 szuper egytálétel-receptünk, amiből kedvedre szemezgethetsz!
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
A hét szakácsa: 8zsuzsa8
Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.
634