Szőlő szörp recept

1 adag
634
kcal
Szőlő szörp
Szőlő szörp
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rém egyszerű és mégis... Soha nem jutott volna eszembe szörpöt készíteni a szőlőből, ha nem akad a kezembe Kugler Géza Budapesti szakácskönyv című könyve. Nagy kár lett volna érte. Sajnos az idei termés nem éppen a legjobbra sikeredett, kevés is, és hát nem a legédesebb. Én amúgy nem vagyok egy nagy borivó, de nagyon sajnálom a gazdákat a rengeteg hiábavaló munkáért ! Visszakanyarodva a szörphöz, a könyv szerint "igen kellemes ital, ( ezt megerősíthetem ) különösen ajánlott betegeknek láz ellen is".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vízzel, vagy szódával (nekem ez utóbbival ízlik jobban) hígítva nagyon finom .

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szőlőszörp házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kipréselt szőlőlét egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.
  2. Másnap a tiszta lét lemerjük és a cukorral együtt sziruppá főzzük a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt.
  3. A jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük. (Vigyázat forró lesz! Ajánlatos innentől konyhai fogókesztyűt használni.)
  4. Beletöltjük a szőlőlét.
  5. Rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. Nálam ez annyit tesz, hogy papírdobozba teszem és újságpapírral kitömöm az üresen maradt helyet .
  6. Hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 31 932
elküldve: 11
receptkönyben: 410
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

panita123

Mióta szakács: 2010.05.30.
8 recept

Hozzászólások (21)

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsaszo, 2012-09-15 17:21

Kedves Panita !

Elkészítettem,nagyon finom lett ! Köszönet érte,hogy rátaláltál,és megosztottad.
Üdvözöl. Zsuzsa

HER
HERsze, 2012-09-12 15:11

Kedves Panita!
Nagy örömmel olvastam a tartósítószer nélküli szörpöt!
Köszönöm!

Én a magját is beleteszem , centrifugálom, igaz ropog, de, ott a gondolat, hogy milyen drága az olaja, és vígan lemegy a torkomon! Hehe.
Gratulálok, és mindent, amit, forrón üvegbe teszünk, ugyan így járjunk el!

Éljen sokáig a BIO! és a fogyasztója!

Minden jót kívánva minden egészséges recept ajánlónak!

HER

suvkat2
suvkat2cs, 2012-09-06 14:59

Nekem egyáltalán nem ülepedett le, így én is a pelenkás módszerhez fordultam. Finom lett.

kovidli
kovidliv, 2011-10-09 15:56

Szia!Kipréseltem a szőlőt,és arra lennék kíváncsi hogy az így készült lé alkalmas e a szirupra,vagy feltétlen meg kell várni amíg leülepszik...köszi

jucus60
jucus60sze, 2011-10-05 19:33

Köszönöm a receptet, már a második adagot készítem, mert az első télire szánt adag elkopott, a férjem kedvence lett! :)

bellerreni
bellerrenih, 2011-09-26 13:21

Szia! Én is elkészítettem most a szörpöt, épp dunsztolódik. Én a kisfiam régi textilpelenkáját főztem ki és abban csavartam ki a szőlő levét. Viszont nekem nagyon sok elfőtt belőle, az normális? Gondolok itt arra, hogy a majdnem 3 liter léből nem sokkal több lett mint másfél liter szörp, pedig betartottam az arányokat. Kíváncsi leszek az ízére. Köszönöm.

kativan
kativancs, 2011-09-22 16:09

 Hétvégén kapom a mustot én is, és kipróbálom! Köszi!

Tmea
Tmeacs, 2011-09-22 15:20

Köszi szépen! Megírom majd, hogy milyen lett! :-))
T

Tmea
Tmeacs, 2011-09-22 11:45

Én is épp ezt szerettem volna kérdezni...:-))

kismacska
kismacskap, 2011-09-16 09:49

Szia! Engem is az érdekelne, hogy mivel préseled a szőlőt. Köszi

kativan
kativanh, 2011-09-12 17:35

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

panita123
panita123cs, 2011-09-22 14:43

kativan!

Teljesen mindegy, hiszen ugyanaz. Ha valaki tud szüretről szerezni mustot az leegyszerűsíti a dolgot. Szőlőlé készíthető gyümölcscentrifugával és turmixgéppel is. Át kell szűrni, egy éjszakát hideg helyen (hűtőben, pincében) tartani. Így leülepszik és a tetejéről szépen leönthető, merhető a tiszta szőlőlé.

kativan
kativanh, 2011-09-12 17:34

A kipréselt szőlőlé alatt a szüretkor készült mustot érted? Vagy direkt a szörphöz préselsz? És hogyan, mert pont azt nem tudom, hogy nyerjem ki a szőlőlét. Köszi!

Gombicsek
Gombicsekp, 2011-06-24 10:37

Ahogy bejön a szőlő szezon ki fogom próbálni!Köszi a receptet!

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
634