Házi puncs szelet recept

1 adag
996
kcal
Házi puncs szelet
Házi puncs szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rama süteményes könyvben találtam a receptet, nagyon szép vendégváró lett beleőle.
A fényképen szereplő sütit másodszorra sütöttem, de sajnos nem lett olyan rózsaszín a tésztája, mint amit szerettem volna, mivel csak 2 csomag puncspuding volt itthon, érdemes beletenni 4 csomaggal, úgy gyönyörű lesz a tésztája.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes puncsos sütemény, puncsos szelet vajkrémmel töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rózsaszín piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék 20 dkg cukorral krémes habbá verjük. A sárgájára rászedjük a fehérhab egyharmadát, összekeverjük. A többi habot is rászedjük, lazán elkeverjük, de nem teljesen simára.
  2. Két részletben rászórjuk az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a habhoz adjuk. A tészztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve, egy vékony, tiszta konyharuhával befedjük, hogy ne száradjon ki a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz, és "bevizesedik" a piskóta.
  4. Míg a lap hűl, elkészítjük a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverjük, majd a tojássárgáját is belekeverjük. A maradék tejet felforraljuk.
  5. A forró tejet a lisztes pépre öntjük, majd újraforrásig főzzük. Ezután kihűtjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a lefőzött alapot is belekeverjük.
  6. A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött habbá verjük, majd rákenjük a tetejére, és hullámosra mintázzuk.
  7. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét rózsaszín gyöngycukorral díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 605
elküldve: 24
receptkönyben: 561
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

k. eszter

Mióta szakács: 2011.02.27.
53 recept

Hozzászólások (5)

felkaiferencne
felkaiferencneszo, 2013-05-04 13:36

Kimondhatatlanul finom az íze és a megjelenése is ennek a sütinek. Macerásnk tűnik, de némi gyakorlattak nem az. Én lánykoromban (40 éve..:(( ) kaptam ezt a receptet, többször megsütöttem, volt, hogy szívességből másnak is. Mindig óriási sikere volt.

mecsika
mecsikacs, 2012-05-24 17:09

Nekem a tészta színe nem lett ilyen szép rózsaszín,hanem narancssárgás lett a tojássárgája miatt.

esztersilver
esztersilverp, 2011-11-11 22:19

szia,
igen,csak pudingpor kell a tésztájához,én is meglepődtem előszőr,de jól sikerült:)
jó sütést
eszti

mokusmama
mokusmamacs, 2011-11-10 19:20

Szia,
Csak annyit kérdeznék, hogy a tésztájához nem kell liszt, csak a pudingpor?
Köszi

Legfrissebb cikkek

8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
8 étel, amit eddig biztosan rosszul ettél
Mindannyian igyekszünk minél egészségesebb ételeket fogyasztani. Kérdés, hogy valóban egészségesen fogyasztjuk-e őket! Itt van pár meglepő tipp arra, hogy tényleg így van-e.
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
996