Házi puncs szelet recept

1 adag
996
kcal
Házi puncs szelet
Házi puncs szelet
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Rama süteményes könyvben találtam a receptet, nagyon szép vendégváró lett beleőle.
A fényképen szereplő sütit másodszorra sütöttem, de sajnos nem lett olyan rózsaszín a tésztája, mint amit szerettem volna, mivel csak 2 csomag puncspuding volt itthon, érdemes beletenni 4 csomaggal, úgy gyönyörű lesz a tésztája.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes puncsos sütemény, puncsos szelet vajkrémmel töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rózsaszín piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjét a maradék 20 dkg cukorral krémes habbá verjük. A sárgájára rászedjük a fehérhab egyharmadát, összekeverjük. A többi habot is rászedjük, lazán elkeverjük, de nem teljesen simára.
  2. Két részletben rászórjuk az átszitált puncs pudingport, és óvatosan a habhoz adjuk. A tészztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük. A sütőből kivéve, egy vékony, tiszta konyharuhával befedjük, hogy ne száradjon ki a piskóta teteje. Fontos, hogy csak egy réteggel fedjük be, mert egyébként nem tud eltávozni a gőz, és "bevizesedik" a piskóta.
  4. Míg a lap hűl, elkészítjük a krémet: a lisztet egy kevés tejjel pépesre keverjük, majd a tojássárgáját is belekeverjük. A maradék tejet felforraljuk.
  5. A forró tejet a lisztes pépre öntjük, majd újraforrásig főzzük. Ezután kihűtjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a lefőzött alapot is belekeverjük.
  6. A kihűlt tésztát középen kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött habbá verjük, majd rákenjük a tetejére, és hullámosra mintázzuk.
  7. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük. A szeletek tetejét rózsaszín gyöngycukorral díszíthetjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 381
elküldve: 24
receptkönyben: 559
elkészítve: 5/18
Facebookon megjelent: -

szakács

k. eszter

Mióta szakács: 2011.02.27.
53 recept

Hozzászólások (5)

felkaiferencne
felkaiferencneszo, 2013-05-04 14:36

Kimondhatatlanul finom az íze és a megjelenése is ennek a sütinek. Macerásnk tűnik, de némi gyakorlattak nem az. Én lánykoromban (40 éve..:(( ) kaptam ezt a receptet, többször megsütöttem, volt, hogy szívességből másnak is. Mindig óriási sikere volt.

mecsika
mecsikacs, 2012-05-24 18:09

Nekem a tészta színe nem lett ilyen szép rózsaszín,hanem narancssárgás lett a tojássárgája miatt.

esztersilver
esztersilverp, 2011-11-11 23:19

szia,
igen,csak pudingpor kell a tésztájához,én is meglepődtem előszőr,de jól sikerült:)
jó sütést
eszti

mokusmama
mokusmamacs, 2011-11-10 20:20

Szia,
Csak annyit kérdeznék, hogy a tésztájához nem kell liszt, csak a pudingpor?
Köszi

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
996