Kóstoltál már luxusknédlit? Most megteheted!

A SIRHA Budapest 2018, és a HoReCa szakkiállításokon február 7-e és 9-e között megkóstolhatod Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország újragondolt kedvenceit.  

Különleges fűszerezésű gulyás, újragondolt somlói galuska, knédli, kacsahús csicsóka chipsszel - egyebek mellett ezeket az ételeket lehet majd megkóstolni a SIRHA Budapest 2018 nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon február 7. és 9. között. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a SVÉT-tel (Stílusos Vidéki Éttermiség) együttműködve a V4-országok, Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország gasztrokultúráját mutatja be.

A fogásokat február 12. és 18. között, a V4 Menük Hetében az MTÜ felhívására csatlakozó éttermekben bárki megízlelheti, de a helyszínen is megkóstolhatják egy játék keretében ezt a tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket felvonultató menüt.

A kép illusztráció

A menü:

  • Magyarország speciális fűszerkeverékkel megbolondított gulyást, desszertnek pedig egy „újragondolt” somlói galuskát állított össze.

  • Csehország főétele az omlós sertéssült sörös pecsenyelével, káposztavariációkkal és knédlivel

  • Lengyelország főétele a kacsahús csicsóka chipsszel, zellergyökér-pürével, füstölt túrógombócokkal, fondant burgonyával és lóbabbal

  • Szlovákia főétele a szarvasborjúterrine lesz juhtúró ropogóssal, homoktövisgyöngyökkel és diópesztóval, salátával.

A bemutató apropója Magyarország 2017-2018. évi elnöksége és a Visegrádi Egyezmény 1991. február 15-i aláírásának évfordulója.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Szereted a Jurassic Parkot? Most itt a magyar változat, mangalicával!

Címlapról ajánljuk

További cikkek