Spekulatius keksz

Spekulatius keksz

Leírás

A Spekulatius keksz egy középkori eredetű, Németországból származó karácsonyi sütemény. Különlegessége, hogy díszes mintái Jézus születését és más Bibliai történetet elevenítenek meg. Az egymás mellé rakott kekszek képregény módjára ábrázolják a vallásos történeteket. A Spekulatius egy fűszeres, ropogós keksz, amely magában, tea mellé bármikor fogyasztható, illetve sütemények, desszertek alapanyagaként is felhasználható. A kekszet megvehetjük készen, de magunk is egész egyszerűen elkészíthetjük otthon. Hozzávalók: liszt, sütőpor, vaj, tojás, cukor, vaníliás cukor, só, mandula aroma, fahéj, koriander, kardamon, illetve hántolt mandula vagy mogyoró. A tésztát rövid hűtés után tudjuk kiszúrni a formákkal. A speciális, a Biblia történeteit mintázó formákat német nyelvterületen szerezhetjük be, de természetesen más formákat is használhatunk a sütemény kiszúrásához.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban.

100g Spekulatius keksz

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

73 g

víztartalom

0 g

gramm spekulatius keksz?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili