Burrata

Burrata

Leírás

A burrata jelentése „vajas”, az elnevezés így rögtön egy kis betekintést nyújt a gazdag ízébe. Ez egy friss olasz sajt Olaszország Puglia régiójából. Első pillantásra friss mozzarellagolyónak álcázza magát, de a burrata igazi varázsa – és ami megkülönbözteti – az, ami a belsejében található. A burrata páncélját, azaz a külső tömör rétegét friss mozzarellából készítik, ami vékony, üreges tasakot formál. Ebben kerül a szálas túró és friss tejszín. Tejes, vajas íze van, amely gazdag anélkül, hogy túlságosan tömény lenne. Tartogasd a burrátát akkorra, amikor frissen, magában ennéd, és élvezd a gazdag, krémes belsejét. Nyersen, salátán vagy ropogós kenyérdarabokkal, kevés fűszerrel és egy csepp olívaolajjal a legjobb étek!

Mikor vegyem

Nem kapni burratát minden szupermarketben, ezért érdemes sajtboltokat, delikát üzleteket felkeresni érte!

hogyan tároljam

A burratát általában szobahőmérsékleten szolgálják fel, és mivel friss, a legjobb a vásárlást követő 48 órán belül elfogyasztani. Ezt követően már túljártnak számít (annak ellenére, hogy még mindig tökéletesen ehető).

100g Burrata

fehérjetartalom

10.71 g

zsírtartalom

71014.29 g

szénhidráttartalom

3.57 g

víztartalom

0 g

gramm burrata?

Top ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.71 g

Zsír

telített zsírsav

14.29 g

koleszterin

71 g

ásványi anyagok

Kalcium

214 mg

Nátrium

214 mg

szénhidrát

vitaminok

3 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek