Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt van utolsó nap a segítségre! Ha még nem válaztottál pártfogoltat, mi segítünk!

Az autista gyermekek otthoni felügyelete sokszor problémás, nehezen kivitelezhető. Ellátásukhoz szakképzett ápolókra van szükség. Az őket segítő alapítványt így támogathatod!

Mi lesz a gyerekkel nélkülem?

Az autizmussal élők és hozzátartozóik helyzete nehéz: a családok élete gyökeresen megváltozik, és komoly anyagi terhet is ró rájuk az autista családtag ellátása. Ráadásul sok családnál probléma, hogy mi lesz a gyerekkel, ha a szülők már nem tudják segíteni. Hiszen az autizmussal élő fiatalok egy részének folyamatos támogatásra van szüksége a mindennapokban.

A fogyatékosság súlyosságától függően, van, hogy ezt az ellátást otthon nem lehet megfelelően biztosítani. Az autizmust az agy veleszületett fejlődési zavara okozza, amely rendkívül változatos fejlődésben és viselkedésben jelenik meg. Az autista gyerekek mintegy 40 százaléka például egyáltalán nem beszél.

Lakóotthon, a jó megoldás!

A közösség azonban számukra is nagyon fontos. Az Autistic Art Alapítvány 10 civil fenntartású lakóotthont támogat, ahol több mint 200 fiatalt látnak el. Az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy autistaként is lehet emberhez méltó életet élni, ha a környezet megengedi. Ezekben az otthonokban olyan környezetet alakítottak ki, ahol nincs sok zavaró inger, és egy biztonságos helyet jelent a mindennapokban. A fiatalok fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt, ezek pedig jelentősen javíthatják az életminőségüket.

Bár az itt élő fiatalok önálló életvitelre nem képesek, az otthonokban közösségben élhetnek, alkothatnak, dolgozhatnak a képességeiknek megfelelően. A lakók számára ezek az otthonok jelentik a biztonságot és sokszor a második családot is.

Kell a segítség!

Annak ellenére, hogy mára minden 68. ember autizmussal él, a lakóotthonok folyamatosan nehéz anyagi helyzetben vannak. Az autista fiatalok ellátása folyamatos figyelmet és szakképzett ápolókat igényel, kisebb személyzettel a felügyeletük nem megoldható, ezért az otthonoknak komoly kiadásaik vannak.

Kattints ide, és segítsd adód 1%-ával az autista otthonok fenntartását, hogy lakóik továbbra is emberhez méltó életet élhessenek!

Az Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért adószáma: 18260371-1-43

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!