A hét szakácsa: Annamo

E heti kiemelt szakácsunk Annamo, alias Annamária három gyermeket terelget. Kiskora óta kedvenc helye a konyha, melyet nagymamájához hasonlóan ő is pezsgő élettel tölt meg.

Annamo szakács

A konyhai teendők, a főzés szeretetét még otthonról, a szülői, nagyszülői házból hoztam. Anyukám és a nagymamám nagyon sok mindenre megtanított, így az alapok megvoltak ahhoz, hogy önálló háztartást, konyhát vezessek.

Ezeket olvastad már?

Mikor férjhez mentem, még nem tudtam főzni, de az azóta eltelt 18 év alatt sikerült megtanulnom egyet s mást. Jelenleg három gyermekemet terelgetem, a család logisztikáját szervezem, de azért jut időm a hobbimra is: néhány éve útjára indítottam saját internetes blogomat, mely iránt az érdeklődés minden várakozásomat felülmúlta.

Ezeket olvastad már?

Elsősorban a hagyományos magyar konyhát kedvelem, de nagyon szívesen kísérletezek új ízekkel, technikákkal. Rendkívül szórakoztató játék számomra, hogy filmekben szereplő ételeket rekonstruáljak, elkészítsek a saját ízlésemre. Így született meg többek között Hetty néni legendás áfonyapitéje a Váratlan Utazásból, vagy a különleges Lembas kenyér a Gyűrűk Urából.

Ezeket olvastad már?

Emellett nagyon fontos számomra a csecsemők, kisgyermekek egészséges, változatos táplálkozása - ezt mint bölcsődei kisgyermeknevelő is küldetésemnek érzem. Szívesen segítek kezdő édesanyáknak tanácsokkal, receptekkel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk