Amikor a topséfek egymásnak és a maguk szórakoztatására főznek

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála apropóján Magyarország topséfjei készítik egymásnak az ételeket - eláruljuk, ki mivel készül.

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye, hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.

A 2017 évi kiadvány borítója

A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger-foodokkal külön erre az alkalomra.

Íme a kínálat:

Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véreshurka-falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres Istvána disznósajthoz izgalmas almagélt, "tormasnow”-t valamint rizscsipszet párosított, második finger-foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai a bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza feketegyökérből, céklából és petrezselyemből.

A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.

A Babel Budapest menüje:

Welcome Flying

  • Disznósajt, alma, torma

Előételek

  • Polip, feketgyökér, quinoa
  • Bélszín, szója, jégcsap retek
  • Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
  • "Zellerrizottó”, zeller-vinaigrette, angol zeller

Főételek

  • Fogas, citrom, cékla
  • Vaddisznótarja, burgonya, hagyma
  • Csicsóka, kovászolt csiperke
  • Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta

Desszertek

  • Rigó Jancsi
  • Mákos guba
  • Narancsos sajttorta
  • Magyar sajtválogatás

A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:

  • Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
  • Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
  • Légli Géza – Kislaki Rosé
  • Bolyki – Bikavér
  • Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
  • Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
  • Légli Géza – Kislaki Pinot Noir

A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb streetfood-helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.

Tudj meg többet a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadóról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek