A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála nemcsak a díjak miatt lesz az év egyik legfontosabb gasztrorendezvénye, hanem az olyan apró részletek miatt is, mint amilyen az est menüsora. A vendégek kivétel nélkül a gasztronómia jeles képviselői, akik egy kreatív, felhőtlen játékot ígérnek egymásnak, amikor a menüt összeállították.
A helyszín a Terem Budapest, az este menüjét a Hubert Catering egyik zászlóshajójának, a Babel Budapestnek séfjei alkották meg. A vacsora mellett több további topséf is készül kreatív finger-foodokkal külön erre az alkalomra.
Íme a kínálat:
Ádám Csaba (Olimpia) például ananászos véreshurka-falatokat kínál majd, Barna Ádám a Szent Andrea Wine & Gourmet Bar séfje kétféle amuse bouche-t is hoz: egy igazán különleges, körözöttel töltött „kavicsot”, és egy hurkával töltött buktát birsalmával. Langer Gábor és Veres Istvána disznósajthoz izgalmas almagélt, "tormasnow”-t valamint rizscsipszet párosított, második finger-foodjuk pedig egy hátszín lesz, amit a kávés vattacukor tesz igazán különlegessé. A székesfehérvári 67 étterem séfje, Volenter István kreációjának alapanyagai a bergamot, karfiol és zöldborsó. Az Onxy séfje, Mészáros Ádám a Magyar Evolúciós Menüjük egyik fogását hozza feketegyökérből, céklából és petrezselyemből.
A vacsora minden fogása különleges, a Babel Budapest regionális, természetközeli és nagyon egyszerű, letisztult ízvilágú konyháját mutatja be.
A Babel Budapest menüje:
Welcome Flying
- Disznósajt, alma, torma
Előételek
- Polip, feketgyökér, quinoa
- Bélszín, szója, jégcsap retek
- Füstölt sertés májkrém, savanyított uborka, lavash
- "Zellerrizottó”, zeller-vinaigrette, angol zeller
Főételek
- Fogas, citrom, cékla
- Vaddisznótarja, burgonya, hagyma
- Csicsóka, kovászolt csiperke
- Tanyasi csirkemell, paprika, házi tészta
Desszertek
- Rigó Jancsi
- Mákos guba
- Narancsos sajttorta
- Magyar sajtválogatás
A gála figyelemre méltó borsorát a rendezvény boros partnere, a Zwack Izabella Borkereskedés biztosítja:
- Légli Géza – Kislaki Chardonnay Matacs Dűlő
- Dobogó Pincészet – Dobogó Tokaji Betsek Furmint
- Légli Géza – Kislaki Rosé
- Bolyki – Bikavér
- Gere Attila Pincészetet – Athus Cuvée
- Gere Attila Pincészete – Kopár Cuvée
- Légli Géza – Kislaki Pinot Noir
A Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálát 2017. február 27-én rendezik meg. A 10 legjobb étterem mellett kiderül, mely az ország legjobb streetfood-helye, díjazzák az év szakácsteljesítményét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív Konyháját, az év séfjét, és az év legígéretesebb éttermét.
Tudj meg többet a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadóról itt!