Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A Japán Konyha Jószolgálati Nagykövetének nevezték ki Maki Stevensont

Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díjat kapott Maki Stevenson, a Makifood és a Culinary Institute of Europe vezetője.

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium a világ minden tájáról 22 nagykövetet nevezett ki annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét. A kiválasztottak egyike Maki, aki különleges helyet foglal el a nagykövetek között, hiszen ő az egyetlen, aki egy kulináriával foglalkozó oktatási intézményt is létrehozott.  

Maki séf kisgyerekkorában leste el a főzés alapjait édesanyja konyhájában. A New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte szakácsképesítését. Magyarországra kerülve 2007-ben saját főzőiskolát alapított, a Makifoodot, amely azóta hatalmas népszerűségre tett szert.  

2016-ban Maki társalapítóként elindította Budapesten a Culinary Institute of Europe-t (CIE), amely egy rendkívül magas szintet képviselő nemzetközi oktatócsapattal hirdette meg a képzést bárkinek, aki szeretne elmélyedni a kulináris művészetekben, és professzionális gasztronómiai képzésre vágyik. A CIE nagy hangsúlyt helyez a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítására, valamint a fenntarthatóságra: ha csak lehet, friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozik.

Az ünnepélyes eseményre a Maki által alapított Culinary Institute of Europe-ban (CIE) került sor szeptember 8-án. A díjat Kazuyoshi Nakasugi, a Japán Nagykövetség gazdasági osztályának vezetője adta át. Az est egyúttal a CIE első végzőseinek diplomaosztójaként is szolgált - a hallgatók ezzel zárták le egyéves Kulináris Művészetekről végzett tanulmányaikat.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Pasztellszínű gyönyörűségek - Egy 16 éves tini nem akármilyen vegán finomságokat hoz össze

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!