Óriási sikert arattak a magyarok - Világbajnokságon bizonyítottak a chiliszószaink

Szép karácsonya volt a magyar chiliszószkészítőknek idén. A 2017 évi World Hot Sauce Awards-on több díjat is bezsebelhettek.

Több magyar indulója is volt idén a chiliszószok világversenyének, a2017 évi World Hot Sauce Awards. Úgy tűnik ezentúl a minőségi chiliszószok országa is leszünk, mivel több manufaktúra is díjakat zsebelt be a versenyen. A legtöbb elismerést Diczkó László kabai őstermelő, a Chili Hungária Manufaktúra termékei kapták. Négy termékük összesen öt díjat kapott:

  • az Édes-csípős szósza Hot/Asian style kategóriában világbajnok lett,
  • az Aranyszarvas szószHot/Mild kategóriában világbajnok lett,
  • a KabaiTüzes Mennykő szószHot/Medium kategóriában II. helyezést ért el
  • az Alabárdos szószHot/Pepper blend kategóriában II. helyezést ért el,
  • az Édes-csípés szószuk pedigelnyerte a „Best Hot Sauce In The World” különdíjat!
A Chili Hungária Manufaktúra öt díjat is nyert

A nagymarosi GaBko Chili két szósza is remekelt a versenyen.Az új recept alapján készült BBQ whiskey&honey szószuk világbajnok lett, míg a Hot pepper szósz második helyezést ért el az X-Hot királykategóriában.

Gabko szószai is taroltak a világversenyen

Az újkígyósi Kígyóscsili sem maradt díjak nélkül. Chipotle szószuk első helyezett lett a kategóriában, ésWhiskey-s BBQ szószukkal a második helyet sikerült elcsípni.

A Kígyóscsili szószai első és második helyezést értek el

Az amerikaiakat is meglepte, hogy a BBQ-s, alkoholos kategóriát a magyarok uralták. A GaBko és a Kígyóscsili termékei után ugyanis a Sárréti Chilifarm TRA BBQszósza lett a harmadik helyezett, így a dobogó mindhárom fokára magyar termékek kerültek.

Gratulálunk a magyar díjazottaknak! 2018-ban is hasonló sikereket!

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek