Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Még csak 15 éves, de már több mint 5 millió forintot keresett ötletével a fiatal

A tinédzser sok embernek könnyíti meg az életét, és ezzel rengeteg pénzt keres.

A legtöbben utálunk sorban állni. Szerencsére nálunk csak ritkán fordul elő, hogy bármiért kell, mondjuk boltban, orvosnál. Az Egyesült Államokban ehhez képest tökélyre fejlesztették a sorbán állást. A Texas állambeli Austinban például akár három órát is sorba kell állni a legjobb BBQ ételeket kínáló standoknál. Néhányan képesek is rá, vannak azonban olyanok, akik inkább elmennek, amikor meglátják a hosszú kígyózó sorokat.

Desmond Roldan meglátta az üzleti lehetőséget abban, hogy mások utálják a sorban állást:

„Amikor hetedikes voltam, arról beszélgettünk a családommal, hogy nyárra jó lenne valami munkát vállalni, de túl fiatal voltam hozzá. A nagybácsim ekkor azt mondta, hogy a Franklin nevű helyen nagy sor áll, ezért ő fizetne is valakinek azért, hogy ott álljon helyette. Ekkor jött az ötlet, hogy elindítsam a vállalkozást” -  mesélte az Independentnek a tizenöt éves fiatal, aki 13 éves korától hivatásos sorban álló, és már több mint 20 ezer dollárt (5,3 millió forint) keresett vele.

Volt, hogy hét órát állt sorba a tűző napon, csak hogy megszerezze az ételt. Desmond igazi texasi, hiszen ő maga is szereti a BBQ húsokat, heti egyszer ő is eszik belőlük. A fiú azt is elárulta, hogy bár a sorban állás lehet unalmas, ő ilyenkor írja meg a leckéjét, játszik a telefonján, vagy elhívja valamelyik barátját, és vele üti el az időt. 

A legnagyobb összeg, amit a sorban állásért kapott 200 dollár (53 ezer forint) volt. Bár Desmond hivatásos sorban álló, emellett még van két munkája. Mindeközben kiváló tanuló is. Keresetéből támogat egy állatmenhelyt, spórol egy autóra, és az egyetemre. S persze, ha elvégezte az iskolát vállalkozó szeretne lenni.

...ezeket láttad már?


címlapkép BBQ Fast Pass.
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!