Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós táska

Túrós táska
Túrós táska
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A napokban rájöttem, mennyire is hiányzik a radnótis büfé. Hogy a nyolc ott töltött év alatt mikor mit preferáltam Smeló (a büfés bácsi) kínálatából, hullámokban változott: volt bécsi perec, majonézes kukoricasaláta és sajtos pogi korszakom is. Egyedül a "kistea" (a jó cukros, sok matekórát megszépítő 2 decis kiszerelésű itóka) nem ment ki a divatból soha. Rémlik, hogy valamikor 11-12 éves koromban nagyon szerettem a túrós táskát is, és most újra megjött hozzá a kedvem. Az indíttatást az is erősítette, hogy a töltelékbe kevert pudingpor nemcsak megakadályozza a lé kifolyását, de a mikrós túrótortából hátramaradó fél zacskó felhasználását is bizosítja.
 


hozzávalók / 6 adag

A túrós táskához

A tetejére

A tálaláshoz

ajánlat

Ez az adag desszertként 6 főnek elég, de 3 embernek főételként is remekül szuperál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kiengedjük, majd a lehető legvékonyabbra nyújtjuk, 1-2 mm vastagra.
  2. A túrót villával összetörjük, ha nem elég krémes, joghurttal vagy tejföllel segíthetünk a dolgon.
  3. Alaposan elkeverjük a pudingporral. Mikor beleszórtuk, gyorsan dolgozzunk, különben csomós lesz.
  4. Hozzákeverjük a porcukrot, a mazsolát, és ízlés szerint reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  5. A leveles tésztát 6 egyenlő négyzetre vágjuk, a túrót igazságosan elosztjuk a részekbe. A négyzet négy csücskét középre hajtjuk, ha rések maradnak, azokat összecsippentjük.
  6. A tojással megkenjük a táskákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt szép barnára sütjük a túrósokat, majd alaposan megszórjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 126 246
elküldve: 33
receptkönyvben: 1 812
elkészítve: 68/100
Facebookon megjelent: 2

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: édes leveles
hasonló kategóriák: buci, burek, briós, perec, pita, bagel, hamburger-buci, zsemle, kifli, croissant

egyéb elnevezések

"büfés" túrós táska, mazsolás-túrós táska, vaníliás-túrós táska, vaníliás-túrós batyu

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2016-10-09 17:53

Nagyon finom lett, nekem jobban ízlik, mint a szokásos élesztős tésztából készült batyu. Sok volt benne a túró és relatíve kevesebb a tészta. Köszönöm ezt a jó receptet. Zsuzsa

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Fri, 2016-05-06 14:12

Elkészültek. Először is gyönyörű lett! ...és finom is :) A gyerekek imádni fogják :)

drukkker
drukkker Tue, 2014-10-28 14:36

Tisztelt sütögetők. Véletlenül tévedtem erre az oldalra, és nagy meglepetésemre találkoztam ezzel a túrós táska (mert ez az eredeti neve) recepttel. Nem kételkedve, mennyire finom lehet ez is, de tudatni szeretném, hogy az igazi, az eredeti túrós táska, (batyu) nem leveles vajas tésztából készül, hanem, szakmai nevén Blundel, hajtogatott - élesztős tésztából. Mely szintén leveles mint a vajastészta, csak lágyabb, könnyebb, és főleg más az ízhatása. Például aki ismeri a Burkiflit, az is ebből a tésztából készül, sok más egyéb cukrászipari készítménnyel egyetemben.

kudit
kudit Sun, 2015-07-05 12:24

Kedves Drukker, nagyon szeretném megkapni az általad említett receptet ☺️

witch
witch / witch Tue, 2014-10-28 15:40

Kedves drukker! En is mindig csodalkoztam (a burkiflinel inkabb), hogy mindenki leveles tesztat hasznal, mert en ugy emlekszem, hogy az nem "csopogott" a vajtol, mint a leveles teszta. Nem tudod veletlen azt a teszta receptet? En mar szaz eve szeretnek burkiflit sutni, de a neten csak leveles tesztas receptet talaltam.
udv:witch

Sungolyo
Sungolyo Wed, 2017-02-22 16:47

Talaltam egy videot a "blunell teszta keszitese"rol. Irjatok be ugyanezt a youtube-ra.

Ardnax0
Ardnax0 Thu, 2012-10-25 12:37

Megcsináltam egyszer. Megcsináltam kétszer... Na itt rontottam el, azóta állandóan követelik..:)
Köszönöm a receptet, nagyon finom, s meglepően egyszerű.

lujzcsi
lujzcsi Sat, 2011-12-03 20:38

Fantasztikus túrós batyukat gyártok, amióta megtaláltam ezt a receptet, az egész családom imádja, dupla adagot kell mindig készítenem! Férjem unszolására egyszer aprított kaprot raktam bele, ő imádta, de nekem ez az eredeti recept jön be! :)

Béku
Béku Sat, 2011-09-24 00:01

Szia, köszi a választ:))) a hétvégén megsütöm, utána beszámolok.
BQ

Béku
Béku Fri, 2011-09-23 02:31

Szia Durcs, lenne egy kérdésem, elég az a 3 kanál cukor a töltelékbe? Mert ugye kell cukor külön a pudingba és a túróba is. Előre is köszönöm a választ!!!

BQ

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-09-23 15:50

Szia, hát, szerintem kóstolgasd meg, és ha ti édesebben szeretitek, akkor nyugodtan tegyél bele még annyi cukrot, amennyit akarsz. Üdv, Durcsó

csili
csili Sun, 2011-08-14 13:16

Én is elkésztettem ma ebédre, de sajnos kinyíltak. Nem maradtak meg abban a formában, ahogy neked. Az ízét nem kóstoltam még, de azon törpölök, hogy mit nem csinálok jól. Már többször próbálkoztam, de mindig az lett a vége, hogy kinyíltak.Lehet, hogy nem azt a fajta tésztát használom mint te.

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-08-14 13:28

Szia, nézd meg jobban a képet - a háttérben látszik, hogy azért nekem is akadt, ami nagyon szépen kinyílt :) Nem tudom, hogy ez tésztafüggő-e, talán ha kicsit több tojással ragasztod össze, akkor biztosabban megmarad. Sok sikert! Üdv, Durcs

csili
csili Sun, 2011-08-14 17:56

Köszi a választ.
Még fogok próbálkozni, mert a családnak így kinyílva is nagyon Ízlett.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Mon, 2010-09-06 16:40

Köszi a választ!
Ez örök dilemma volt számomra és nagyon sok helyen olvasom, hogy használva van 1-2 ek pudingpor!

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2010-09-06 16:36

A legáltalánosabb főzőset. Életemben nem használtam nem főzőset :) Ott a sütőben elég meleg van, hogy a túró levében megfőjön. Sok sikert! Üdv, Durcsó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-15 15:47

Ma sütöttem meg a batyukat, és nagyon ízletes lett. Köszi

324
tehéntúró 30 dkg
leveles tészta 30 dkg
mazsola 4 dkg
porcukor 3 ek
vaníliás pudingpor 2 ek
citromhéj 1 teáskanál
tojás 1 db
porcukor 1 ek