Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cordon Bleu

Cordon Bleu
Cordon Bleu
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon nehéznek tűnik, de egyszerű mint az 1x1. Mi nagyon élveztük, hogy ilyen 'profi' dolgot is tudunk készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A panírozáshoz

ajánlat

Hasábburgonya, petrezselymes újburgonya és saláta illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfoljuk, fólia vagy egy nylonzacskó alatt.
  2. Sózzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet sonkát  és arra reszelt sajtot.
  3. Formásra felgöngyöljük és alufóliába tekerjük.
  4. Gőz fölött pároljuk 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben  és a sajt sem fog kifolyni.
  5. Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozzuk, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.
  6. Tálalásnál ferdén szeleteljük, reszelt füstölt sajttal meghintjük.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 111 510
elküldve: 8
receptkönyvben: 514
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Kócs Judit

Mióta szakács: 2009.10.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttal és sonkával töltött karaj, sajtos-sonkás panírozott hústekercs

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moncsicsi83
moncsicsi83 Mon, 2011-08-01 20:08

Nyaralásunk alatt ettem cordon bleu-t egy étteremben. Nagyon ízlett és eltökéltem, hogy ha hazajövünk, egyszer én is megcsinálom. Ez a recept nyerte el a legjobban a tetszésemet, és megcsináltam. Pulykamellből csináltam és nagyon finom lett. Sőt... A husit mi citromlével megcsepegtettük (horvátban így ettem) és úgy még finomabb!
Én nem gőzöltem elő, helyette lassú tűzön sütöttem. A pulykamell szépen átsült.

eperszeletke
eperszeletke Tue, 2011-04-19 17:30

húsvétra ezt szeretném megcsinálni, de ez a gőz fölötti eljárás számomra ismeretlen, mert én eddig mindig megtűzdeltem, úgy paníroztam, viszont így nagyon szép... úgy kell, hogy felforralok vizet egy fazékba és rá teszek még egy edényt és arra rá a fóliázott húsokat? közben megforgatjuk?

csacsa
csacsa Sat, 2010-12-11 18:42

Nagyon szépen a köszönöm ezt a finom étel receptet, az egész családnak nagyon ízlett!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-04 20:08

Már vacsiztunk.Nézegetem a recepteket, és hát ezt nézve, én újra éhes lettem!!!!!!!!!!Azért lehet, hogy én pulyka ill. csirkemellből fogom elkészíteni, de hogy megcsinálom, az tuti!Köszi!

bejczyne
bejczyne Fri, 2010-06-04 14:10

Hogy még különlegesebb legyen aszalt szilvát, barackot is lehet belegöngyölni. Én az alufóliával együtt lobogó vízbe teszem pár percre. Majd kibontom és bepanírozom.

Chris77
Chris77 Thu, 2010-01-28 14:07

Köszönöm szépen, miután megcsináltam megírom hogy sikerült.

Chris77
Chris77 Thu, 2010-01-28 11:03

Elnézést ha buta dolgot kérdezek, de az alufóliában mennyi ideig kell lennie? Amikor gőz fölött megpárolom még benne kell hagyni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-01-28 13:39

Szia!
Nos azonnal kicsomagolhatod a húst mivel az eljárás lényege, hogy formára dermedjen és a hajtásokat a hő hatására a nedvekkel lezárja, így egy zárt közeg képződik a sajt számára. Csak vigyázz mert a gőz könnyen leforázza a kezed, csak óvatosan.
Jó étvágyat és sok sikert.
Kócs Judit.

1100
sertés rövidkaraj 40 dkg
gépsonka 5 dkg
trappista sajt 7.5 dkg
füstölt sajt 7.5 dkg
napraforgó olaj 3 dl
tojás 2 db
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 10 dkg
0 ízlés szerint