Karfiol 200 kcal alatt

Alacsony energia- és szénhidráttartalmú zöldségféle, ami a hagyományos zöldséglevesen kívül más ételekben is kiválóan felhasználható. Nézzük, mit találtam nektek!

Az én ismeretségi körömben a karfiol is a megosztó zöldségek közé tartozik – van, aki szereti, van, aki már csak a gondolatától is rosszul lesz. Én szeretem, egyrészt mert szerintem szép a sok kis rózsájával, másrészt mert sokféleképpen elkészíthető. Igaz, hogy nem túl karakteres ízvilágú, de a változatos fűszerezéssel egészen különleges ételeket varázsolhatunk belőle.

Alacsony energiatartalmú, hiszen 10 dkg-ja mindössze 25 kcal és 5 g szénhidrátot tartalmaz. Itt a szezonja, ne hagyjuk ki testsúlycsökkentő étrendünkből! Egyszerűen elkészíthető, bárhol kapható, kedvező árú zöldségféle.

Kiválogattam nektek receptjeink közül 7 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és 20 g szénhidráttartalmú, a hagyományosnál kicsit extrább karfiolos étel receptjét. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

 1. 1.

  Lisztmentes pizza

 2. 2.

  Mustáros karfiolsaláta

 3. 3.

  Fűszeres sült karfiol

 4. 4.

  Karfiolpörkölt - gombás

 5. 5.

  Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

 6. 6.

  Rakott karfiol paradicsomosan

 7. 7.

  Lisztmentes diétás karfiollepényke

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.