Karfiol 200 kcal alatt

Alacsony energia- és szénhidráttartalmú zöldségféle, ami a hagyományos zöldséglevesen kívül más ételekben is kiválóan felhasználható. Nézzük, mit találtam nektek!

Az én ismeretségi körömben a karfiol is a megosztó zöldségek közé tartozik – van, aki szereti, van, aki már csak a gondolatától is rosszul lesz. Én szeretem, egyrészt mert szerintem szép a sok kis rózsájával, másrészt mert sokféleképpen elkészíthető. Igaz, hogy nem túl karakteres ízvilágú, de a változatos fűszerezéssel egészen különleges ételeket varázsolhatunk belőle.

Alacsony energiatartalmú, hiszen 10 dkg-ja mindössze 25 kcal és 5 g szénhidrátot tartalmaz. Itt a szezonja, ne hagyjuk ki testsúlycsökkentő étrendünkből! Egyszerűen elkészíthető, bárhol kapható, kedvező árú zöldségféle.

Kiválogattam nektek receptjeink közül 7 db, adagonként kevesebb, mint 200 kcal energia- és 20 g szénhidráttartalmú, a hagyományosnál kicsit extrább karfiolos étel receptjét. Próbáljátok ki őket!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

 1. 1.

  Lisztmentes pizza

 2. 2.

  Mustáros karfiolsaláta

 3. 3.

  Fűszeres sült karfiol

 4. 4.

  Karfiolpörkölt - gombás

 5. 5.

  Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

 6. 6.

  Rakott karfiol paradicsomosan

 7. 7.

  Lisztmentes diétás karfiollepényke

Címlapról ajánljuk

További cikkek