Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Origami-torta, amitől eláll a lélegzeted - amikor az építészlány cukrász lesz

Az ukrán építészlány nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Eszméletlen, miket alkot. Ezúttal origami témakörben.

Dinara Kasko ukrán hölgy építészként és 3D-grafikusként kezdte, aztán cukrászatra váltott - mondhatnánk, hogy éles váltás, de igaziból nem az, mert csak rá kell nézni a süteményeire, aztán lehet véleményt mondani. Konkrétan építkezik, csak nem betonból, hanem csokoládérétegekből, ha kell, játszik a textúrákkal, az anyagokkal, a színekkel, a formákkal és a térrel, tökéletesen tűpontos geometriai szépségeket - és optikai csalódást - teremtve.

Külön érdekesség, hogy alkotásait legtöbbször Autodesk's 3ds Max software-rel tervezett szilikon formáival kelti létre, amiket egyébként be is szerezhetünk tőle.

Dinara nemrégiben kattant rá az origamira, azaz a japán papírhajtogatás ősi művészetére, neki is állt, hogy megértse és elsajátítsa ezt a ""hobbit", és elnézve munkáit, van egy tippünk, mennyire ment neki simán.

A hajtogatott papír által felvett gyönyörű és precíz formáktól inspirálva alkotta meg "Origami" tortáit és szilikon formáit is.

Az első forma az úgynevezett Miura-ori volt, amit a japán asztrofizikus, Koryo Miura tervezett 1970-ben napelemek űrben való tárolására.
"Először is papírból készítettem el a formát, különféle méretekben, más és más papírfajtákból, azután pedig 3D modellező programokkal fejeztem be" - árulta el a tervező.

A torta pedig szintén nem egy átlagos ízesítést kapott: belül ropogós mogyoró, karamell és sajtkrém, lágy csokoládés piskóta és karamell fűszerekkel, almakompóttal, fahéjjal, almalikőrrel és sajtkrémmousse-szal.

Nézzétek meg a videót is róla, döbbenetes:

Ezt láttad már nálunk?

5 tuti jó (és olcsó) hely, ahol igazi kínai kaját kóstolhatsz Budapesten - bőven túl a belvárosi büféken

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!