-
1.
Sütőtök kakukkfüves és diós kéksajttal
-
2.
Vörösboros sütőtökkrémleves
-
3.
Sütőtök pite 2.
-
4.
Sütőtökcsipsz
-
5.
Hagymás édesburgonyapüré babáknak
-
6.
Sütőtökös rizottó
+1. Bármi és minden
A sütőtök tényleg minden ételnek jót tesz, ha tehát éppen tobzódunk ebben a csodás zöldségben, és már nem tudunk kitalálni semmi újat, amit készíthetnénk belőle, hát adjunk a szokásos ételeinkhez sütőtököt! Csinálhatunk belőle tésztaszószt, szendvicskrémet, tölteléket húsokhoz, péksütikhez. A lehetőségeknek legfeljebb a fantáziánk szabhat határt.
Hozzászólások
Ez is egy finom süt?tök recept: Hozzávalók: süt?tök (lehet?leg sonkatök) só tojás liszt zsemlemorzsa Vénusz olaj a sütéshez Elkészítés: A tököt megtisztítom, levágom a hasát, a hosszúkás részb?l 1 centis karikákat vágok, a hasát kettévágom, kimagozom, majd 1 centis csíkokra. Minden darabot enyhén besózok, kb. 10-15 percet állni hagyom. Utána - mint a rántott húst - bepanírozom. Forró olajban, lassú t?zön szép rózsaszín?re sütöm. Megjegyzés: Párolt rizzsel, sült buronyával vagy csak önálló ételként is fogyasztható. Nagyon finom hozzá a majonéz. Ha valaki szereti a f?szeresebb ízeket, akkor a panírozó tojásba keverhet borsot, fokhagymaport vagy más f?szereket. Nagyon ajánlom a különleges ízek kedvel?inek. Melegen és hidegen is egyaránt finom. Ez az étel egy véletlen ötlet szüleménye. Kapros tejföllel is nagyon finom.