Spenót - túl a főzeléken

Spenót ügyben ideje túllépnünk a menzai megoldásokon. Ha másért nem, hát azért, mert kitűnő alacsony energiatartalmú köreteket is készíthetünk belőle.

A spenótot van, aki csak gyorsfagyasztott parajpüré formájában ismeri. Érdemes azonban kipróbálni a friss leveleket is - ha nem is feltétlenül hagyományos főzelékként, hiszen más módon elkészítve még jobban érvényesül az íze.

10 dkg spenót mindössze 23 kcal és 4 g szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor ez a mennyiség gyakorlatilag biztosítja a napi teljes folsav szükségletünket.

Ha fogyni szeretnénk, hús-, halételeink mellé készítsünk belőlük változatos köreteket, salátákat. Erre adok nektek 7 ötletet 300 kcal és 30 g szénhidrát alatt!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Spenótos újburgonya paradicsommal

  2. 2.

    Egyszerű spenót

  3. 3.

    Parajgombóc

  4. 4.

    Spenótos gombasaláta

  5. 5.

    Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve

  6. 6.

    Olasz serpenyő

  7. 7.

    Fokhagymás paraj fenyőmaggal

Címlapról ajánljuk