Spenót - túl a főzeléken

Spenót ügyben ideje túllépnünk a menzai megoldásokon. Ha másért nem, hát azért, mert kitűnő alacsony energiatartalmú köreteket is készíthetünk belőle.

A spenótot van, aki csak gyorsfagyasztott parajpüré formájában ismeri. Érdemes azonban kipróbálni a friss leveleket is - ha nem is feltétlenül hagyományos főzelékként, hiszen más módon elkészítve még jobban érvényesül az íze.

10 dkg spenót mindössze 23 kcal és 4 g szénhidrátot tartalmaz, ugyanakkor ez a mennyiség gyakorlatilag biztosítja a napi teljes folsav szükségletünket.

Ha fogyni szeretnénk, hús-, halételeink mellé készítsünk belőlük változatos köreteket, salátákat. Erre adok nektek 7 ötletet 300 kcal és 30 g szénhidrát alatt!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

 1. 1.

  Spenótos újburgonya paradicsommal

 2. 2.

  Egyszerű spenót

 3. 3.

  Parajgombóc

 4. 4.

  Spenótos gombasaláta

 5. 5.

  Sült paradicsom kosárkák spenóttal töltve

 6. 6.

  Olasz serpenyő

 7. 7.

  Fokhagymás paraj fenyőmaggal

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.