Nugátmassza

Nugátmassza

Leírás

A nugát nem más, mint őrölt pörkölt mogyoró, cukor, illetve kakaóvaj keveréke. A hozzáadott anyagok mennyiségétől függ, hogy mennyire lágy masszát kapunk. Általában tömbösítve árulják, sima, tört- vagy egészmogyoróval töltött változatban. Sajnos Magyarországon a nugát nem örvend túl nagy megbecsülésnek, miután a rendszerváltás előtt számos gyenge minőségű alapanyagból készült változata került a boltokba. A nugátmasszát általában különböző bonbonok, pralinék töltelékéhez használják, de ízesíthetünk vele számos egyéb süteményt, desszertet is. A nugátmasszát házilag is elkészíthetjük.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Nugátmassza

fehérjetartalom

8 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

35 g

víztartalom

0 g

gramm nugátmassza?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

7 találat

Címlapról ajánljuk

Különleges pudingos édességek

Vegyük elő azt a kamrában ácsorgó pudingot és készítsünk belőle valami igazán különlegeset! Nem ám holmi kekszes desszertek, hanem tényleg egyedi és isteni finomságok következnek most.

Nosalty

További cikkek

10 csodás köret újkrumpliból

Végre fogyaszthatunk friss és zsenge újburgonyát, melyből rengeteg fantasztikus ételt készíthetünk. De először egy jó krumpliköretet varázsoljunk belőle!