Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyalnád a BACONnyalókát? Mi eléggé megkívántuk...de vajon hogy készül? ÍGY!

Régi álom a mangalicatepertős csokik után...vagy mellé...nyalóka, amely baconből készül! Kipróbálnád? Mi nagyon!

A baconmánia már-már világokon átívelő, és egyre csak terjed – már az USA-n kívül is felütötte a fejét, az emberek rákattantak, itt nálunk a szerkesztőségben is egyre sűrűbben készül reggelente, jól megpirítva, tükörtojás tetején. De nem kell messzire menni, elég, ha a mangalicatepertős csokoládénkra gondolunk...mit nekünk bacon!

Amerikában amúgy állítólag 9 kilogramm fogy évente személyenként belőle, sőt, olyannyira szívügy náluk, hogy tavaly egy rettenetes álhír is felütötte a fejét, miszerint baconhiány van az országban...

Na de hogy valakinek eszébe jutott, hogy nyalókát készítsen baconből, annak aranyba kéne foglalnia  nevét – és ez még be is következhet. Az illető nem más, mint Rhonda Kave, aki New York-i, Roni-Sue's Chocolates nevezetű boltjában alkot, egyébként pedig több mint 25 éve foglalkozik csokoládéval.

Így készül a baconnyalóka:

Rhonda először is lesüt egy halomnyi ropogós bacont, ami a cikkíró elmondása alapján élete legfinomabbja (túlzás nélkül), azután pici darabokra töri, és elhelyezi a nyalókaformában. Ezután kerül rá a szirup, azaz egy füstölt teakeverék, juharszirup, agavé- és glükózszirup, valamint sima fehércukor folyékony elegye. Igen, tudjuk, nem diétás. Ezután csak beleönti a formába, hagyja megszilárdulni, és kész is!

A videót a delishen megnézhetitek.

És itt felkereshetitek a helyet, ha New Yorkban jártok!

EZEKET LÁTTAD MÁR?

cikk, fotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!