A hámozás magasiskolája

Veletek is előfordult már, hogy azért nem tettétek a bevásárlókocsiba amangót, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Hámozni tudni kell! Tartsatok velünk és menni fog!

Hamarosan élvezhetjük jól megérdemelt jutalmunkat, amangókockákat.Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba.De előbb válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a hámozás!

Mangó pucolása

  1. A megmosott mangót élére állítjuk, így lesz ugyanis párhuzamos a kés pengéje a gyümölcs lapos magjával.
  2. Lehető legközelebb a maghoz levágunk egy darabot a mangóból, jobbról és balról is (Elképzelhető, hogy csak többszöri próbálkozás után találjuk csak el az ideális távolságot, óvatosan beleeresztjük a mangóba a kést felülről, ha elakad a magban, kicsit kijjebb próbálkozunk, és így tovább, amíg gond nélkül le nem siklik a kés pengéje a vágódeszkáig.)
  3. Mindkét gyümölcsdarabot húsával felfelé a munkalapra tesszük. Óvatosan hosszanti és függőleges irányban is bevagdossuk/ bekockázzuk a mangó húsát, ügyelve, hogy a héjat ne vágjuk át. (Legideálisabb, ha a gyümölcskockák kb. 1,5 cm-esek.)
  4. Ezután megfogjuk a bevagdosott mangót, és egy könnyed mozdulattal kifordítjuk. Nem marad más hátra, mint egy kisebb késsel könnyedén levagdosni a mangókockákat a héjról. A másik darabbal is így járunk el. Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni.

Mangó pucolása lépésről lépésre

Legközelebb gránátalmát pucolunk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek