A hámozás magasiskolája

Veletek is előfordult már, hogy azért nem tettétek a bevásárlókocsiba amangót, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Hámozni tudni kell! Tartsatok velünk és menni fog!

Hamarosan élvezhetjük jól megérdemelt jutalmunkat, amangókockákat.Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba.De előbb válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a hámozás!

Mangó pucolása

  1. A megmosott mangót élére állítjuk, így lesz ugyanis párhuzamos a kés pengéje a gyümölcs lapos magjával.
  2. Lehető legközelebb a maghoz levágunk egy darabot a mangóból, jobbról és balról is (Elképzelhető, hogy csak többszöri próbálkozás után találjuk csak el az ideális távolságot, óvatosan beleeresztjük a mangóba a kést felülről, ha elakad a magban, kicsit kijjebb próbálkozunk, és így tovább, amíg gond nélkül le nem siklik a kés pengéje a vágódeszkáig.)
  3. Mindkét gyümölcsdarabot húsával felfelé a munkalapra tesszük. Óvatosan hosszanti és függőleges irányban is bevagdossuk/ bekockázzuk a mangó húsát, ügyelve, hogy a héjat ne vágjuk át. (Legideálisabb, ha a gyümölcskockák kb. 1,5 cm-esek.)
  4. Ezután megfogjuk a bevagdosott mangót, és egy könnyed mozdulattal kifordítjuk. Nem marad más hátra, mint egy kisebb késsel könnyedén levagdosni a mangókockákat a héjról. A másik darabbal is így járunk el. Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni.

Mangó pucolása lépésről lépésre

Legközelebb gránátalmát pucolunk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.