Pát intett a Meki vezére

Március 1-jével távozik posztjáról Don Thompson, a McDonald's Corporation vezérigazgatója, a helyét Steve Easterbrook ügyvezető alelnök, a cég fő márkamenedzsere veszi át.

Don Thompson, a McDonald's vezérigazgatója távozik a posztjáról – közölte szerdán a cég. A bejelentést követően 3 százalékponttal erősödtek a forgalom csökkenésével küszködő lánc részvényei.

A McDonald's árbevétele tavaly globális szinten 3,6, az Egyesült Államokban 4,1 százalékkal csökkent, az utolsó negyedévben pedig globális szinten 21 százalékkal esett vissza.

Az eredmények romlását elemzők a fogyasztói szokások változásával, és a menüben végrehajtott sikertelen változtatásokkal magyarázták.

A túlságosan kibővített választék lelassította a kiszolgálást, a fiatalabb gyorséttermi fogyasztók fokozatosan az olyan egészségesebb és frissebb ételeket kínáló konkurensek felé fordultak, mint a Chipotle Mexican Grill, illetve átpártoltak az elegánsabb hálózatokhoz, mint a Five Guys vagy a Chick-fil-A.

A McDonald's januárban arculatfrissítő marketingkampányba kezdett. Easterbrook, aki már negyedszázadot töltött el a cégnél, és volt a McDonald's európai igazgatója is, eddig egyebek között a marketing megújításával, menüinnovációval és digitális fejlesztéssel foglalkozott.

Olvastad már?

A sajtburgermúmiák köztünk élnek?

(via MTI)

Hozzászólások

Zoralina0719

Nem fogom sajnálni ezt a milliárdos moslékgyártó multicéget még akkor sem,ha örökre elt?nne a Föld színér?l!

Artemisz

Miért?

Zoralina0719

Azért,mert amit kínálnak azt nem nevezném élelmiszernek. Röviden ennyi...

Artemisz

Bocs, felülre ment a válasz. :)

Törölt felhasználó

Mert most ez a divat!

Artemisz

Hmmm..... Azért illene cizellálni, mi az "élelmiszer". (Mert pl. a burgonya, hús élelmiszer. És így tovább.) Tehát, ha pontosan definiálva, listázva van, hogy mi az élelmiszer, akkor lépjünk tovább, és sorold fel, hogy melyik üzlet(lánc), étterem(lánc) mit illetve milyen arányban kínál élelmiszert és/vagy "moslékot". Ja, és azokat hová kívánod, akik, amik alkoholt, cigarettát forgalmaznak?

Zoralina0719

A valódi élelmiszert megtámadják a mikroorganizmusok,jelen esetben pl. a penészgombára gondolok. Láttál már penészes,vagyis romlott mekis kaját??? Vajon miért nem romlik meg egy hónap után sem? Mib?l van???

Artemisz

Nem a kérdésre válaszoltál, és tömény hülyeséget írsz.

Zoralina0719

Mi ebben a hülyeség??? Az,hogy az ételek megromlanak? És a mekis m?anyag meg nem?! Szerintem gondolkozz egy kicsit,miel?tt te írsz hülyeséget!!!!!!!!!!!!!!!

Zoralina0719

Egyébként ki vagy te? A meki marketingese??? :-) Mert akkor értem,hogy nem t?röd a negatív kritikát. :-)

Zoralina0719

Ja,és a válaszaim: 1. Egy normál étterem (nem gyorsétterem) valódi alapanyagokból készít ételeket,nem pedig m?húsból és burgonyának nevezett valamib?l,ami állítólag 11 összetev?b?l áll. 2. A dohány és az alkohol élvezeti cikk,nem pedig élelmiszer,ha erre voltál kiváncsi.

Artemisz

Nem, nem vagyok mekis marketinges és nem járok mekibe. És kiválóan t?rök minden negatív kritikát (is), ha az megalapozott, helytálló. Ismét adódnak kérdéseim: Milyen a "normál" étterem? MI a "valódi" alapanyag? Milyen a "m?hús" és m?burgonya? A "normál" étteremben vajon nem használnak "m?húst" és m?burgonyát? Tényleg, mib?l van a m? sült krumpli? Pl. a hentesnél vásárolt "tiszta hús" vajon mennyre "tiszta", vagyis a futószalagon nevelt vágóállatokat (baromfi, sertés, stb.) milyen takarmánnyal etették? Egyébként magad írtad le a kulcsszót: "...ami ÁLLÍTÓLAG..." Igen, ezer és ezer "állítólag"-ra alapozott helykitölt? cikkecske, könyv, stb. jelenik meg, legtöbbször tele orbitális baromságokkal... Mert ha nem tudnád, a média, könyvkiadás, stb., is mind üzlet, s?t, így írom: ÜZLET. Mindent az üzleti érdekek vezérelnek... A birkák meg elhisznek mindent, mert nem képesek rendszerben gondolkodni... 2. Nem, nem arra voltam kíváncsi, hogy a dohány és alkohol élvezeti cikk-e. (Olvasd el még egyszer a kérdést.) Üdv. A

Artemisz

-

Címlapról ajánljuk

További cikkek