2 millió dollár a legfinomabb sonkáért

Az idei Kentucky State Fair-en rekordáron licitált a legfinomabb sonkára a Hermitage Farm és a Republic Bank.

Ha az ember sonkavásárlásra adja a fejét, általában törekszik arra, hogy rendes minőséget vásároljon megfizethető áron. Elvégre, ha sonkát veszünk, nem érdemes rajta spórolni, pláne, hogy a minden évben lezajló húsvéti őrületekből megtanulhattuk, hogy olcsó húsnak nem kell cégér.

Persze más tál tészta, ha kézműves sonkára fáj a fogunk, abban az esetben nagyobb valószínűséggel kell mélyebbre nyúlni a zsebben. Főleg, ha a Kentucky állami vásárban jut eszünkbe, hogy a bevásárlásból kimaradt a sonka... Ott ugyanis épp a minap adtak el egy egész country ham-et potom 2 millió dollárért.

Az úgynevezett country ham egy jellemzően szárazon érlelt sonkafajta, ami nagy vonalakban annyit tesz, hogy a húsban lévő nedvesség legalább 18%-át kivonják (de általában 20-25% az, ami ideálisan kikerül belőle.) A sonka úgy fél-egy év elteltével válik fogyaszthatóvá.

A rendes évi, idén különösen izgalmas vásáron végül a Hermitage Farm és a Republic Bank licitált a sonkára 2 millióért, akik megosztva fordították az összeget jótékonysági célokra. Ennek egyébként 50 éves hagyománya van az államban, így tulajdonképpen egy jótékonysági aukcióról van szó.

Tudtad?

A Kentucky State Fair-en jellemzőek a rekordárú sonkaeladások: átlag félmillió dollárért szoktak elkelni a legdrágábbak, így érthető, hogy az idei vásár miért volt különösen izgalmas az előző évekhez képest.

(via Foodbeast)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!