2 millió dollár a legfinomabb sonkáért

Az idei Kentucky State Fair-en rekordáron licitált a legfinomabb sonkára a Hermitage Farm és a Republic Bank.

Ha az ember sonkavásárlásra adja a fejét, általában törekszik arra, hogy rendes minőséget vásároljon megfizethető áron. Elvégre, ha sonkát veszünk, nem érdemes rajta spórolni, pláne, hogy a minden évben lezajló húsvéti őrületekből megtanulhattuk, hogy olcsó húsnak nem kell cégér.

Persze más tál tészta, ha kézműves sonkára fáj a fogunk, abban az esetben nagyobb valószínűséggel kell mélyebbre nyúlni a zsebben. Főleg, ha a Kentucky állami vásárban jut eszünkbe, hogy a bevásárlásból kimaradt a sonka... Ott ugyanis épp a minap adtak el egy egész country ham-et potom 2 millió dollárért.

Az úgynevezett country ham egy jellemzően szárazon érlelt sonkafajta, ami nagy vonalakban annyit tesz, hogy a húsban lévő nedvesség legalább 18%-át kivonják (de általában 20-25% az, ami ideálisan kikerül belőle.) A sonka úgy fél-egy év elteltével válik fogyaszthatóvá.

A rendes évi, idén különösen izgalmas vásáron végül a Hermitage Farm és a Republic Bank licitált a sonkára 2 millióért, akik megosztva fordították az összeget jótékonysági célokra. Ennek egyébként 50 éves hagyománya van az államban, így tulajdonképpen egy jótékonysági aukcióról van szó.

Tudtad?

A Kentucky State Fair-en jellemzőek a rekordárú sonkaeladások: átlag félmillió dollárért szoktak elkelni a legdrágábbak, így érthető, hogy az idei vásár miért volt különösen izgalmas az előző évekhez képest.

(via Foodbeast)

Címlapról ajánljuk

További cikkek